donderdag 9 november

Open eettafel Streefkerk
12:00, Streefkerk, De Strevenaer. Meer informatie: Tineke den Haak, 0184-682853, of Sonja IJsbrandy, 0184-684211.

Zangavond met Glorieklokken en Johannes de Heer
19:30, Papendrecht, De Schuilplaats. Evangelische gemeente De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50 in Papendrecht houdt op donderdag 9 november een zangavond. Er worden liederen gezongen uit de gecombineerde zangbundel Glorieklokken - Johannes de Heer.

Albert Hammond in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Albert Hammond en zijn band verzorgen op donderdag 9 november vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Albert Hammond heeft onwaarschijnlijk veel hits geschreven. Natuurlijk kennen mensen van een zekere leeftijd zijn eigen nummers als I'm A Train, The Free Electric Band en It Never Rains In Southern California. Ook To All The Girls I've Loved Before en Don't Turn Around (Ace Of Bass) zijn van zijn hand. Samen met zijn geweldige band komt Hammond al die hits en nog veel meer spelen in een tijdloos concert. Entree bedraagt 26 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 10 november

Lezing over Trans Siberische spoorlijn
13:30, Papendrecht Volksuniversiteit. Op vrijdagmiddag 10 november geeft Aad Engelfriet een lezing in de VU Papendrecht aan de Vondellaan 158 over de Trans Siberische spoorlijn. Aad is webmaster van de grootste Nederlandstalige geschiedeniswebsite, hij is een fervent reiziger en hij kan heel boeiend en inspirerend over zijn reizen vertellen. Aanvang is om 13.30 uur. De lezing duurt twee uur.

Psalmenzangavond
19:30, Kinderdijk, Dorpskerk. In de Dorpskerk te Kinderdijk wordt op vrijdag 10 november vanaf 19.30 uur een ritmisch gezongen Psalmensamenzang gehouden. Toegang is gratis. Muzikale leiding is in handen van Piet den Uil, met medewerking van organist Adriaan Arkeraats en lector ds. A. van Lingen. Er zijn voorspelen van Klaas Bolt, Margreet de Jong, Paul Kieviet, Dick Sanderman en anderen. Er is een cd-opname ten behoeve de instandhouding van de erediensten in de Dorpskerk.

Ronald Snijders in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Schrijver en cabaretier Ronald Snijder komt op vrijdag 10 november vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem in Papendrecht voor een optreden. Ronald Snijders is ijzersterk in taalgrappen, zijn zogeheten alfabetweters, zoals Madurodank. Waarmee hij wil zeggen 'mijn dank is klein'. Snijders wordt begeleid door een tweemans big band. Entree bedraagt 19,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Lustrumconcert Omnia Cum Deo
20:15, Alblasserdam, Havenkerk. Christelijk gemengd koor Omnia Cum Deo organiseert op vrijdag 10 november een lustrumconcert in de Havenkerk in Alblasserdam. Het lustrumconcert vindt plaats in de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam. De aanvang van het concert is 20.15 uur. De entree bedraagt 10 euro (tot en met zestien jaar gratis entree) inclusief consumptie na afloop. Informatie en kaartverkoop: 0184-681360, 0184-681908 of www.omniacumdeo.nl.
Informatie en kaartverkoop: 0184-681360, 0184-681908 of www.omniacumdeo.nl.

zaterdag 11 november

Verkoping voor De Schutse
09:30, Alblasserdam, Beukelmanschool. In de Beukelmanschool aan de Weverstraat in Alblasserdam wordt op zaterdag 11 november weer een gezellige najaarsverkoping gehouden worden ten behoeve van De Schutse gehandicaptenzorg. Deze verkoping is van 09.30 tot 13.00 uur.

Rommelmarkt Gerbrandy
10:00, Papendrecht, Gerbrandy. Activiteitengroep Gerbrandy organiseert op 11 november vanaf 10.00 uur een rommelmarkt in de grote zaal van Residence Gerbrandy (voormalig dienstencentrum papendrecht). De opbrengst komt ten goede aan de bewoners van de Gerbrandystraat. De rommelmarkt duurt tot 18.00 uur.

Robots op visite in de bibliotheek van Alblasserdam
10:00, Alblasserdam, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Wilgenplein in Alblasserdam wordt op zaterdag 11 november van 10.00 tot 12.30 uur verschillende demonstraties gegeven met robots. Deze activiteit is leuk voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen.

Verzamelbeurs
12:00, Alblasserdam, Landvast. De maandelijkse verzamelbeurs in Landvast in Alblasserdam wordt weer gehouden op zaterdag 11 november. Tussen 12.00 en 15.00 uur zijn belangstellenden welkom voor het uitbreiden van hun verzameling. Deze verzamelbeurs wordt bezocht door verzamelaars van onder meer postzegels, sigarenbanden, ansichtkaarten, speldjes, munten en dergelijke. Voor meer informatie: 078-6156814.

Herfstconcert Koninklijke Fanfare Apollo
20:00, Nieuw-Lekkerland, Carillon. Muziekvereniging Apollo verzorgt op zaterdag 11 november een wervelend herfstconcert in Het Carillon aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland. Onder leiding van nieuwe dirigent Peter de Kluiver hoopt de vereniging een veelzijdige en muzikale avond neer te zetten. Het concert bestaat uit een samenwerking met Harmonie Slikkerveer, onder leiding van Jurgen Nab. De verenigingen zijn verbonden door de Kluijver, die sinds kort bij Apollo dirigeert en lid is bij Harmonie Slikkerveer. Beide verenigingen brengen een vijftal stukken ten gehore. De avond zal worden afgetrapt door de jeugd van Apollo, Funny Stix als slagwerkgroep, en Crazy Kids als jeugdorkest.
Beide verenigingen verwelkomen geïnteresseerden. De zaal is geopend om 19.30 uur en het concert vangt om 20.00 uur aan.

Symfo Classics II in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op zaterdag 11 november vanaf 20.15 uur Symfo Classics II uitgevoerd.
The best of Symphonic Rock, deel II, heet Sound and Senses. Net als deel I is dit een spetterende show met alleen maar hoogtepunten uit de symfonische rock. Klassieke hits van Yes, Genesis, Pink Floyd en Marillion, maar ook van Manfred Mann's Earth Band, ELO en Alan Parsons Project. Met Edward Reekers, Cindy Oudshoorn (beiden ex-Kayak), Martin van der Starre (Woodstock The Story) en de band onder leiding van Joost Vergoossen. Entree bedraagt 35 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Gezellige muziek- en dansavond met Coverband Variety
21:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. CB Variety geeft op zaterdag 11 november haar jaarlijks terugkomende muziek-dansavond in het Wapen van Alblasserdam. Het nieuw opgerichte koor uit Dordrecht The Singing Factory onder leiding van Monique van der Ster zal zich presenteren met wat liedjes uit hun mooie en stoere repertoire. De entree bedraagt 5 euro. De avond begint om 21:00 uur, de zaal is open om 20:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Anna Meijers via 06-13259473 of aan de zaal. Variety is een coverband die onder deze naam al een aantal jaren bestaat. Het repertoire bestaat uit nummers uit de jaren 60 tot heden in de stijl van rock - bluesrock.

Band in Trefpunt
21:30, Oud-Alblas. Bij vestzaktheater Biggelmee, in dorpshuis Trefpunt, treedt de band Chitlin Crew op. Zij brengen muziek in de stijl van blues en rock. De entree is voor leden 4 euro en voor niet-leden 8 euro.

zondag 12 november

Open kerkdienst
10:45, Alblasserdam, Christelijk Gereformeerde kerk. De Christelijk Gereformeerde Kerk in Alblasserdam houdt zondag 12 november een open kerkdienst in het kader van het jaarthema 'het Koninkrijk van God', met als onderwerp: 'onze Vader in de hemel'. De organiserende gemeenteleden noemen het een echte familiedienst, waar je met je hele gezin naar toe kan gaan. Een muziekteam en een Arabisch tolk helpen mee om de boodschap en de sfeer te ondersteunen en er is een crèche voor de jongsten. Men wordt ontvangen met koffie en thee vanaf 10.15 uur. Na de dienst kunnen de aanwezigen napraten en pannenkoeken eten. Bij geschikt weer kan dat op het kerkterrein bij vuurkorven. De organisatie hoopt dat ze veel mensen kan verwelkomen die de gelegenheid aangrijpen om eens in deze kerk aan de Waalsmondelaan 16 te komen kijken wat hier 's zondags gedaan en verkondigd wordt.

dinsdag 14 november

PCOB Nieuw-Lekkerland
14:00, Nieuw-Lekkerland, De Hoeksteen. In gebouw De Hoeksteen an de Vonkstraat 13 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 14 november weer een middag gehouden van de PCOB. Mevrouw Van de Berg komt een presentatie geven over de Hospice in Gorkum. Vanaf half twee staat de koffie klaar, de middag begint om twee uur. Iedereen is welkom. Voor meer informatie: Annie Stam via 0184-681836.

woensdag 15 november

Contactmiddag Seniorenclub
14:00, Alblasserdam, Landvast. De Seniorenclub Alblasserdam (SSAA) organiseert op woensdag 15 november een contactmiddag in Landvast. Deze middag is Kees Aantjes te gast die een middag verzorgt met spelletjes en ideetjes. Dit keer valt er weer van alles te raden via zijn kunstig vervaardigde borden.