Interactieve avond over TOS

alblasserdam • Esther Vliegenthart, coach bij Aan de hand en Veerle den Hartogh, de Kindergebarenjuf uit Krimpen een den Ijssel, organiseren op dinsdag 14 november een interactieve avond voor (gast)ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden een avond over TaalOntwikkelingsStoornis (TOS).
"Meer kinderen dan je wellicht zou denken, hebben een TOS", vertelt Esther. "Ongeveer 5% van alle kinderen hebben TOS. Zij hebben moeite met taal, niet alleen om het te begrijpen, maar vaak ook om het te spreken. Deze kinderen kunnen daardoor tegen tal van problemen aanlopen, niet alleen thuis, maar ook in de klas."
Tijdens de informatieavond op 14 november zullen Esther en Veerle uitleggen wat een TOS is, laten zij door middel van een klein ervaringscircuit de deelnemers ervaren hoe het is om een TOS te hebben en krijgen ze van Veerle een kleine cursus in taalondersteunende gebaren.

De avond wordt gehouden van 20.00 tot 21.30 uur bij Aan de hand aan de Dam 145 in Alblasserdam. Kosten bedragen 20 euro per deelnemer. Voor meer informatie of aanmelding: esther@aandehand.com.


Korte cursus poëzie bij de VU

papendrecht • Marieke van Leeuwen , voormalig stadsdichter van Dordrecht, verzorgt op de zaterdagochtenden 25 november en 2 december van 10.00 tot 12.00 uur een cursus po?zie. Onder de naam 'Tinteldichten' geeft ze tweemaal twee uur een korte speelse uitleg, begeleiding bij het schrijven en het theatraliseren van een eigen gedicht. Voor de titel is gekozen omdat po?zie je kan prikkelen, omdat po?zie altijd naar een ander reikt, omdat po?zie lastig en eigenzinnig is, maar ook troost en geluk brengt én uiteraard omdat het gewoon leuk is.

De cursus poëzie kost 40 euro. Voor meer informatie of inschrijving: www.vupapendrecht.nl of 078-6154764.


Arco Strop lijsttrekker CDA

alblasserdam • De ledenvergadering van het CDA in Alblasserdam heeft afgelopen week Arco Strop gekozen als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Arjan Kraijo werd aangewezen als beoogd wethouder voor het CDA.

Arco Strop (36 jaar) is inmiddels vier jaar fractievoorzitter van het CDA in de Alblasserdamse gemeenteraad. "In Alblasserdam kiest het CDA al jaren voor de Kracht van Samen", aldus de kersverse lijsttrekker. "Alleen samen kunnen burgers en overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven Alblasserdam mooi en sterk houden".
De komende tijd zal het verkiezingsprogramma van het CDA worden gemaakt. "Hierbij nodigen we alle Alblasserdammers nadrukkelijk uit hun wensen kenbaar te maken. We willen ons ook in de volgende periode blijven inzetten voor een groen, sportief en zorgzaam dorp", aldus Arco Strop. Arco werkt als leidinggevende bij PostNL.

Arjan Kraijo (42) is sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen CDA wethouder in Alblasserdam. De afgelopen jaren heeft hij zich sterk gemaakt voor onder andere schone lucht, sporthal Molenzicht en ruimtelijke ordening in Alblasserdam. Zo wist hij de ontwikkeling van het Mercon Kloos terrein eindelijk vlot te trekken.