Afbeelding
Foto:

CDA Alblasserdam tegen 'Diftar'

alblasserdam • Het CDA in Alblasserdam is tegen de mogelijke invoering van een systeem waarbij betaald moet worden voor elke zak afval die aangeboden wordt.

Het CDA staat voor een groen Alblasserdam: niet alleen voor nu, maar ook voor toekomstige generaties. Afvalscheiding en hergebruik van afval is daarom zeer belangrijk. Dit moet worden gestimuleerd, maar niet door de inwoners van Alblasserdam voor hun restafval te laten betalen, vindt het CDA.

Het CDA staat achter de ambitie van de gemeente Alblasserdam om de hoeveelheid restafval terug te brengen tot maximaal 100 kilo per inwoner. De maatregelen die tot nu toe zijn genomen (bijvoorbeeld het apart inzamelen van plastic afval) werpen hun vruchten af: de hoeveelheid restafval is sterk afgenomen. "Daar mogen we trots op zijn", vindt het CDA in Alblasserdam. "We zijn er echter nog niet: de hoeveelheid restafval moet nog verder omlaag."
Een mogelijkheid die wordt genoemd is de invoering van de zogenaamde 'Diftar'. Dit betekent dat de inwoners van Alblasserdam gaan betalen voor iedere zak restafval die wordt gedeponeerd. Het CDA is hier tegenstander van. Deze maatregel treft huishoudens die weinig ruimte hebben om hun afval op te slaan en ouderen die niet met grote zakken kunnen slepen: Zij zijn genoodzaakt vaker hun afval te deponeren in kleine hoeveelheden. Het mag volgens het CDA niet zo zijn dat deze groepen opdraaien voor de kosten van de afvalinzameling.


Internetcursus voor beginners

papendrecht • In het gemeentehuis van Papendrecht wordt vanaf 15 november de cursus 'Klik & Tik, het internet op' gegeven. Internetcoaches staan tussen 10.00 en 11.30 uur klaar.

De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan bij de balie van de bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl. Tijdens de introductieles op 15 november ontvangen deelnemers het werkboek Klik & Tik, waarin opdrachten staan om op de computer te werken. Met elke week een uur begeleiding doorloopt ieder in zijn eigen tempo de cursus.