Afbeelding
Foto:

Nipte 3-2 winst dames 1 Smash'66 tegen RVC

alblasserdam • Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smash'66 uit Alblasserdam heeft vrijdagavond in de eerste klasse nipt gewonnen van hekkensluiter RVC/Libanon '50.

De eerste set begon moeizaam. Met veel eigen fouten keken de dames in het begin van de set al tegen een flinke achterstand aan. Ook twee time-outs en wissels van Herman Brouwer wisten het tij niet te keren. Smash kon niet in haar eigen spel komen en dat resulteerde in een 23-25 voor RVC/Libanon in de eerste set.

Ook in de tweede set wist smash niet haar eigen spelletje te spelen. Serverend kon er niet genoeg druk gezet worden en ook van het grote gat in het centrum van RVC/Libanon wist Smash niet goed gebruik te maken. Ook de tweede set ging verloren, dit keer met 20-25. Na opnieuw een moeizaam begin, ging het bij Smash na 10 punten eindelijk lopen. Er werd beter aangevallen en het was nu RVC/Libanon dat de fouten maakte. Smash won de set met 25-20. In de vierde set wist Smash te profiteren van de onrust bij RVC/Libanon: 25-23.

Met met een aantal goede servicebeurten en vastberaden spel werd ook de vijfde set gewonnen, ondanks een te groot aantal eigen fouten. Na een pot van ruim twee uur won Smash met 3-2 van RVC/Libanon.

Komende vrijdag 10 november speelt Smash thuis om 21.15 uur tegen de koploper.