Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Het gaat goede kant op met de luchtkwaliteit

drechtsteden • De luchtkwaliteit in de Drechtsteden is beter geworden en voldoet aan de landelijke wettelijke normen.

De trend van verbetering in de luchtkwaliteit zet zich voort. Dit blijkt uit de jaarlijkse monitoring. Het gaat de goede kant op, maar de Drechtsteden willen beter. Met name in Alblasserdam zijn plannen in ontwikkeling om het voortouw te nemen in de Drechtsteden en zelfs in de provincie Zuid-Holland. Elders in deze krant staat hierover een groot verhaal. In de Drechtsteden zijn ook diverse ideeën uitgewerkt om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo is het aantal oplaadpunten voor elektrische voertuigen uitgebreid en varen er waterbussen met schone motoren.

Regionaal portefeuillehouder Duurzaamheid Jacqueline van Dongen: "De lucht in de Drechtsteden is verbeterd, het gaat zeker de goede kant op. Maar we zetten ons in voor beter, want het blijft kwetsbaar."

"Als regio zijn we daarom actief met projecten die gericht zijn op de verduurzaming van de warmtevoorziening zoals het Warmtenet zodat we steeds meer los van het aardgas gaan. We stimuleren energiebesparing bij onze burgers en bedrijven met projecten voor zonnepanelen."

"Ook stimuleren we het elektrisch rijden met nog meer oplaadpunten, omdat er een sterke groei verwacht wordt in voertuigen met een stekker", aldus wethouder Van Dongen.