• Kevin Korrel in het groenwit van Nieuw-Lekkerland.
• Kevin Korrel in het groenwit van Nieuw-Lekkerland. Foto: Rick den Besten

Nieuw-Lekkerland - De Zwerver: eerste 'old firm' voor Kevin Korrel

nieuw-lekkerland • Kevin Korrel gaat zaterdag zijn eerste 'old firm' meemaken. In het shirt van Nieuw-Lekkerland kruist hij de degens met De Zwerver.

"Ik weet dat deze bekerwedstrijd enorm leeft bij de club", zegt de middenvelder. "En ook bij ons als spelersgroep. Er staan zaterdag misschien wel 1500 mensen langs de lijn. Stimulerender kán bijna niet. Reken er maar op dat we volle bak gaan om de overwinning binnen te slepen."

Nieuw-Lekkerland - De Zwerver betekent voor Kevin Korrel (20) ook dat hij Gauthier Luwawa, zijn oud-ploeggenoot van Groot-Ammers, tegen het lijf loopt. "Misschien wordt ie wel mijn directe tegenstander! Dat zou gaaf zijn. Ik ken Gauthier al jaren. We hebben een mooie vriendschap en mochten twee jaar samen in het eerste van Groot-Ammers voetballen."

Waar Luwawa al ruim een seizoen voor De Zwerver actief is, maakte Korrel de overstap naar Nieuw-Lekkerland afgelopen zomer. De box-to-box voetballer was er aan toe na drie seizoenen in het eerste elftal van Groot-Ammers 1. "Het was even wennen na een half voetballeven op Gelkenes", glimlacht de derdejaars student Werktuigbouwkunde. "Maar ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb. Het verschil tussen de vierde en de eerste klasse is groot maar ik leer gelukkig snel. Elke training doe ik nieuwe informatie op. Er wordt steeds een beroep gedaan op je denkvermogen, elke oefening heeft een bedoeling. Ik word er een betere voetballer door en dat is precies wat ik wilde. Een groot verschil met wat ik gewend was zit hem ook in de intensiteit van trainingen en wedstrijden. In de eerste klasse wordt sneller gevoetbald. Tegenstanders zijn ook vooral minder lomp dan drie niveaus lager. En vaak een stuk gemener, feller en harder; dat ook. Het gebeurt me regelmatig dat ik met spierpijn thuis kom, ha ha! Al heeft dat laatste ook wel te maken met de nasleep van een blessure die ik in maart opliep. Er ontstond destijds een scheur in de binnenkant van mijn lies. Het kostte me een behoorlijke tijd om te revalideren. Hoewel de lies vanwege het littekenweefsel nog gevoelig blijft, mag ik weer vol aan de bak. Gelukkig maar, want mijn stijl van voetballen valt niet te combineren met rustig aan doen. Ik ben een type speler dat meters maakt, alles wil geven en het liefst nog een beetje meer. Soms kan ik daar zelfs wat te ver in gaan, dat geef ik eerlijk toe. Het is de aard van het beestje hè!" Met Lekkerland draait Korrel mee in de middenmoot van de eerste klasse. "Het gaat volgens plan. Hoogtepunt vond ik onze 3-0 overwinning op Deltasport, een écht sterk team. En ook uit bij VVGZ deden we het prima met een mooie 1-4 zege. Sommige mensen waren wat teleurgesteld dat we thuis tegen Bruse Boys niet verder kwamen dan 2-2, maar besef wel.... zwakke teams zijn er niet in deze poule."


Jan Timmer