Lekkerland heeft weer wat lucht

oud-beijerland • Ondanks een beroerde start heeft Nieuw-Lekkerland zichzelf wat lucht verschaft in de strijd tegen degradatie door SHO met 4-2 te verslaan. "Na 37 seconden keken we al tegen een achterstand aan en binnen twee minuten had het zelfs 2-0 moeten staan", foeterde trainer Ronald Hulsbosch. "Toen ben ik vanaf de kant wat oorlog gaan maken en gelukkig pakte mijn ploeg het goed op. We schakelden over op vechtvoetbal en daarin schoot SHO tekort."

Via Niels Brekelmans kwam Nieuw-Lekkerland langszij. In de tweede helft scoorde Stefan Bitter middels een goed uitgevoerde ingestudeerde corner de 2-1 en Okan Arslan besliste het duel. Er volgde echter nog een hoogstandje van Brekelmans. De linkspoot ramde de bal met rechts fantastisch in de bovenhoek. Daarna verzachtte SHO de pijn voor zichzelf een beetje. "We krijgen zo weer wat lucht en dit was tevens tegen een concurrent van ons. Jammer genoeg heeft ook Bruse Boys gewonnen."

De Zwerver gelijk na bizarre slotfase

kinderdijk • De Zwerver heeft tegen DFC met 2-2 gelijk gespeeld. Het betekende alweer de vijfde puntendeling van het seizoen. Lange tijd zag het er niet naar uit dat de Kinderdijkers nog een punt zouden halen tegen DFC maar in de slotfase hadden het er ook zomaar nog drie kunnen zijn. "Op een slecht bespeelbaar veld en in de stromende regen kwamen we voor rust met 0-1 achter", zag trainer Edward Knook.

"In de tweede helft pakten we het goed op maar de gelijkmaker bleef uit." De Zwerver kwam ook nog met tien man te staan door een tweede gele kaart voor Abderazak Es-Soualhi. Maar kort voor tijd viel toch nog de 1-1 van Wesley Kassels. En het leek nog mooier te worden: in blessuretijd zette Robert Kuipers zijn ploeg op voorsprong. "Ik dacht strik erom en wegwezen maar DFC dacht er anders over." De Dordtenaren rechtten nog eenmaal de rug en sleetpe een punt uit het vuur. "Ik ben trots op de veerkracht die we toonden maar ook enorm teleurgesteld dat het weer maar één punt opleverde."

Schakers Pascal winnen met 6-2

papendrecht • De schakers van Pascal uit Papendrecht/Alblasserdam hebben dinsdag met 6-2 gewonnen van Schaakvereniging de Hoeksche Waard te Numansdorp.
Pascal speelde weer niet in de sterkste opstelling, maar ook nu waren de invallers weer succesvol. Jo Pattinama speelde zijn tegenstander al heel snel naar huis en scoorde het eerste punt. Later zou de andere invaller Koert Timmermans remise afdwingen.
Ook andere spelers waren succesvol, Peter Kuijpers aan het eerste bord kwam gemakkelijk tot een overwinning. Cor Oliemans kreeg door een fout van de tegenstander in de opening ook al heel snel het volle punt. Meinte Smink kon een aanval op de koningsvleugel ook door leiden naar de winst. Langzaam maar zeker speelde Kees Brinkman zijn partij ook naar de overwinning. Kees van Meerkerk kwam met zijn tegenstander remise overeen. Op het zesde bord moest Hans van den Beukel de meerdere erkennen in de Hoeksche tegenstander. Maar de overwinning en de eindstand van 6-2 werd meegenomen naar de Drechtsteden. Na de tweede ronde staat Pascal op een fraaie tweede plaatst in de competitie van de Rotterdamse Schaakbond.