donderdag 2 november

Koffie met muziek op de kinderboerderij
10:30, Papendrecht, Papenhoeve. Op kinderboerderij Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg in Papendrecht wordt op donderdag 2 november weer een 'Koffie met…' gehouden. Ditmaal wordt het een koffie met muziek. Arjan en Pim zullen deze ochtend de muziek verzorgen met accordeon en bas. De koffie staat klaar tussen 10.30 en 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig, inloop is gratis.

Javier Guzman in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Javier Guzman treedt op donderdag 2 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
In Ga-Bie-Jer laat Javier zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren. Javier zal genuanceerd blijven en verhelderend de problemen duiden. Entree bedraagt 21,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 3 november

Kinderdisco bij Wasko
19:00, Papendrecht, Frank & Vrij. De kinderdisco van Jeugd en Jongerenwerk Papendrecht is ook dit seizoen weer on tour. Vrijdag 3 november zijn alle kids weer welkom in Wasko's BSO- locatie Frank&Vrij aan de Moerbeihof 1 in Papendrecht.
De disco is bedoeld voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar uit heel Papendrecht. Tijdens de disco zullen de vaste dj's Yaro en Kristian weer volop vette tracks draaien. Daarnaast worden er diverse spelletjes gedaan waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. De kinderdisco start om 19.00 uur en is om 21.00 uur weer afgelopen (ouders worden verzocht om hun kinderen vanaf 20.45 uur binnen weer op te halen). De entree bedraagt 2 euro per kind. De laatste kinderdisco van dit jaar vindt plaats op vrijdag 8 december. Kijk voor meer info over het programma van het Jeugd en Jongerenwerk Papendrecht op www.jenjwpapendrecht.nl.

Zendingsavond met Hans van Beek
19:45, Papendrecht, Sionskerk. In de Sionskerk aan de Rubensstraat in Papendrecht wordt op vrijdag 3 november een zendingsavond gehouden met Hans van Beek.
Hij komt na drie jaar weer naar Nederland. Op de avond zal Hans vertellen over het leven als zendeling in Vietnam.
Verdere medewerking wordt verleend door gebarenkoor Open Handen, praisegroep Sound of Light en Solist Folk Song. Aanvang is om 19.45 uur.

Oktoberfest OKK
20:00, Streefkerk, dorpshuis De Vijf Lelies. Muziekvereniging OKK houdt een concert. Voor de pauze is er een gemengd populair programma; daarna is het thema 'Oktoberfest'. De entree is gratis.

zaterdag 4 november

Werkzaterdag Groene Long
08:30, Alblasserdam, Blokweerweg. De vrijwilligers van De Groene Long in Alblasserdam gaan op zaterdag 4 november weer aan de slag. Het verzamelen is om 08.30 uur bij de griend aan de Blokweerweg, bij het hek. Er wordt begonnen met koffie en thee en daarna gaat er geknot worden. Iedereen die niet bang is om een beetje vies te worden en die een bijdrage wil leveren aan een nog mooier Alblasserdam, is welkom. Er wordt gezorgd voor een helm, handschoenen en gereedschap. De werkzaamheden duren tot 12.30 uur. Er wordt afgesloten met de befaamde Groene Long-soep. Aanmelden kan via groenelong@hotmail.com De overige werkzaterdagen dit seizoen zijn: 25 november; 16 december 2017; 6 januari; 27 januari; 17 februari; 10 maart en 31 maart 2018. Zie ook de site: www.groenelongalblasserdam.nl.

Boekenmarkt in Makado
09:00, Alblasserdam, Makado. In het Makado winkelcentrum in Alblasserdam wordt op zaterdag 4 november weer de traditionele boekenmarkt gehouden. Diverse standhouders hopen dan hun waar aan de man te brengen. Diverse genres kan men op de markt treffen zoals: romans, kinderboeken, strips, thrillers, topografische boeken en theologie. De markt in het overdekte winkelcentrum is van 09.00 tot 16.00 uur. Buiten is er ruime parkeergelegenheid. Voor meer info: C. van der Wal, 0184-684808 of www.vanderwalboeken.nl.

Verkoopdag vrouwenvereniging
09:30, Papendrecht, Grote Kerk. Op zaterdag 4 november van 09:30 tot 15:00 uur houdt vrouwenvereniging Bidt en Werkt een grote verkoopdag in de Grote Kerk van Papendrecht. Op deze verkoopdag zijn te koop: cadeautjes voor iedereen, keuken- en badtextiel, tassen, poppen en poppenkleertjes, bloemen en planten, eigengemaakte kaarten, omslagdoeken en nog veel meer leuke cadeautjes.
Ook is er een grabbelton, intekenkaarten en enveloppe trekken en een verloting met prachtige prijzen. Er is een tafel met eigen gebakken koekjes, speculaas, cake, kruid en boterkoek, eigengemaakte jam en advocaat. De opbrengst is voor Dorcas en de Hervormde Gemeente.

Open dag bij de Paradijsvis
10:00, Allasserdam, Schuimnet. Op zaterdag 4 november organiseert aquariumvereniging De Paradijsvis weer een Open dag in het clubgebouw van de vereniging; Het Schuimnest aan de Klaproosstraat 26 te Alblasserdam.
De open dag wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. Gedurende die dag wordt een aquarium ingericht dat aan het einde van de dag wordt verloot. Verder zal er een doorlopende diavoorstelling te zien zijn en krijgen de klanten een extra korting van 10% op hun aankopen.

Lezing over abdij van Cluny
10:00, Papendrecht, VU-gebouw. Helmi Hillebrand geeft op zaterdag 4 november een lezing over de abdij van Cluny op de VU Papendrecht. Helmi Hillebrand is in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als docente Kunstgeschiedenis en CKV. Daarvoor voltooide zij haar Master Architectuurgeschiedenis en Monumentenzorg. Momenteel geeft de kunsthistorica op bevlogen wijze interactieve lezingen kunst- en architectuurgeschiedenis op diverse locaties. Deze lezing gaat over de Romaanse kerkarchitectuur: het gigantisme van Cluny. De opkomst en teloorgang van de machtige abdij en kloosterkerk van Cluny (Bourgondië, tiende eeuw). De lezing begint om 10.00 uur en duurt twee uur. Voor meer informatie: www.vupapendrecht.nl.

Gitaaravond in Het Carillon
18:45, Nieuw-Lekkerland, Carillon. De leerling- gitaristen van muziekdocent Hans van der Ent verzorgen op zaterdagavond 4 november een gevarieerde voorspeelavond in Het Carillon aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland. Dit keer is het de beurt aan de jeugd om een keur aan liedjes brengen. De cursisten spelen binnen hun kunnen, waarvan sommige nog maar een paar maanden bezig zijn. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de gevorderden, die de wat lastigere songs voor hun rekening nemen. "Het moet absoluut geen competitie, talentenjacht of iets dergelijks worden", vindt docent Hans van der Ent. "Het is bedoeld om de cursisten podium ervaring te geven." De vorderingen kunnen tijdens de jaarlijkse voorspeelavond worden beluisterd, die ditmaal op zaterdagavond 4 november vanaf 18.45 uur in Het Carillon te Nieuw Lekkerland plaatsvindt. Entree is gratis.

Trijntje Oosterhuis in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Trijntje Oosterhuis treedt op zaterdag 4 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Voor het eerst zingt Trijntje Oosterhuis uitsluitend in haar eigen taal, in een eerbetoon aan het Nederlands lied. Liedjes die haar lief zijn, liedjes van alle tijden, liedjes die herinneren aan belangrijke momenten in haar leven. Tijdloze nummers krijgen een nieuw leven, maar ook haar eigen Nederlandstalige hits, zoals Vlieg Met Mee, Nu Dat Jij Er Bent en Ken Je Mij, hebben een plaats in dit programma. Uiteraard wordt Trijntje begeleid door topmuzikanten. Entree bedraagt 27,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 5 november

Missionaire toerustingsdienst
09:30, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk. In de Maranathakerk aan de Mattenbies 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op zondagmorgen 5 november een missionaire toerustingsdienst gehouden. Het thema is: 'Getuigen van Gods trouw in moeilijke tijden.'
Dominee W.J. Bakker hoopt voor te gaan. Zanggroep Joy zingt enkele liederen. Aanvang is om 9.30 uur. Er is kinderoppas.

Kerk voor de wijk
11:00-14:00, Alblasserdam, Ichthuskerk, Scheldeplein. Iedere zondag heeft de Ichthuskerk na de ochtenddienst haar deuren open voor de wijk. Iedereen is welkom om binnen te komen.

Eén voor één dienst
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Themaserie 'De God van David, de God voor jou' spreekt Anita Stigter in de Elimkerk over het thema verleiding. Op allerlei manieren kunnen we verleid worden óf zelf iemand verleiden. Vaak ongunstig voor beide partijen. Belangstellenden zijn welkom op zondag 5 november in de 1 voor 1 dienst in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 te Papendrecht. Aanvang is om 12.59 uur.

Eerste Popkoren Sing & Swing Festival
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op zondagmiddag 5 november het eerste Popkoren Sing & Swing Festival Papendrecht gehouden. Onder leiding van dirigent Robbert van Sterkenburg treden op: Popkoor Papendrecht, Popkoor Schoonhoven, Zzingg A Capella Pop Papendrecht en Francesco Daniël. Deze singer/songwriter uit Papendrecht kreeg bekendheid doordat hij de talentenjacht 'I want to be famous' in 2014 won. Het evenement wordt georganiseerd door Popkoor Papendrecht. Het event, dat tot 17.00 uur duurt, bestaat uit vierstemmige gearrangeerde, voornamelijk Engelstalige popsongs. Ballads en uptempo nummers wisselen elkaar af. Het programma wordt gepresenteerd door ArieJan Boon uit Alblasserdam. Hij was in het verleden onder andere presentator van de Korenslag in Landvast te Alblasserdam. Toegangskaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij Electroworld in winkelcentrum Westpolder te Papendrecht en aan de zaal.

dinsdag 7 november

'Koffie met..'
Heeft u zin in 'koffie met…'? Op dinsdag 7 november a.s. bent van u tussen 10:30 - 12:00 uur van harte welkom op de koffie bij de Bibliotheek Aanzet in Papendrecht. Te gast is Ted Kraan om over zijn hobby Meccano te vertellen. Deze ochtenden worden georganiseerd om onder het genot van een kop koffie met elkaar in gesprek te gaan. Voor de gezelligheid en om mensen te ontmoeten. Aanmelden niet nodig

PCOB-middag
14:30, Alblasserdam, Alblashof. De PCOB van Alblasserdam komt op dinsdag 7 november weer bij elkaar in de Alblashof. In zaal de Waard Inn staan vanaf 14.30 uur de Joodse voor- en najaarsfeesten centraal. Mevrouw Zijlstra zal een uitleg geven. Iedereen is welkom.

woensdag 8 november

Koersbal in De Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Open Tafel in 't Waellant
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 8 november weer een Open Tafel gehouden. Deze gezellige maaltijd wordt georganiseerd door de L. en N. Smit's Stichting voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 6 november 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer of meer informatie: het Service- en Informatiepunt in 't Waellant, 0184-689360 of www.smitsstichting.nl.

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

donderdag 9 november

Open eettafel Streefkerk
12:00, Streefkerk, De Strevenaer. Meer informatie: Tineke den Haak, 0184-682853, of Sonja IJsbrandy, 0184-684211.