• Echtpaar Van der Boor in gesprek met burgemeester Paans.
• Echtpaar Van der Boor in gesprek met burgemeester Paans. Foto: Bert Bons

Wouter en Hester 70 jaar getrouwd

alblasserdam • Wouter van der Boor (94) en Hester van der Boor-Gaal (91) vierden maandag hun zeventigjarig huwelijksfeest. Burgemeester Jaap Paans van de gemeente Alblasserdam kwam hen feliciteren met deze bijzonder mijlpaal. Tevens overhandigde hij hen als cadeau een boek over het Werelderfgoed Kinderdijk.

Wouter en Hester zijn geboren en getogen Papendrechters. Daar woonden ze onder meer aan de Noordhoek, op de plaats waar in 1953 de dijk doorbrak. "We zaten even op een eiland", blikt Wouter terug, die goed kan vertellen en graag herinneringen ophaalt. Eind jaren negentig van de vorige eeuw verhuisden ze naar Alblasserdam, waar ze het prima naar hun zin hebben.

Hij werkte als ijzerwerker bij diverse bedrijven in de regio. Zijn laatste baas was Van der Grijp. Ze stuurden hem net als vele andere familie, vrienden en bekende gelukwensen met het zeventigjarig huwelijk.

Met enige hulp van familie en de thuiszorg woont echtpaar Van der Boor nog steeds zelfstandig. Wel krijgen ze hulp van familie en de thuiszorg. Wouter is blij met het tijdverdrijf dat zijn 45 duiven hem bieden. In het verleden sleepte hij diverse prijzen in de wacht met zijn vogels, maar nu is het echt alleen nog hobbymatig. "Ik heb vroeger met een kwartje inzet weleens 900 gulden gewonnen", vertelt hij niet zonder trots.

Wouter en Hester hebben in hun huwelijk vier kinderen, tien kleinkinderen en negentien achterkleinkinderen gekregen. Het feest wordt komende zaterdag gevierd.