Nieuw-Lekkerland blijft steken op 1-1

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland bleef tegen hekkensluiter Bruse Boys op een 1-1 gelijkspel steken. Daarmee vinden de groenhemden zich terug op plek negen in de eerste klasse B.

"Al met al heb ik vrede met deze uitslag", gaf trainer Ronald Hulsbosch aan. "Neemt niet weg dat we in de eerste helft hebben verzuimd om door te drukken." Met een kwartier op de klok zette Jeroen Wolf de thuisploeg op voorsprong. De aanvaller zelf en Niels Brekelmans kregen vervolgens opgelegde kansen om dit verder uit te bouwen.

In de zestigste minuut legde scheidsrechter Roelof Luinge de bal op de stip na een domme overtreding van Tim van Stek. De Zeeuwen wisten wel raad met dit buitenkansje: 1-1. In de slotminuut leek alles nog goed te komen. Gert-Jan Stout kopte het leer tegen de touwen. Deze goal werd echter afgekeurd wegens (discutabel) buitenspel.


Alblasserdam buigt diep voor Ameide

alblasserdam • Alblasserdam werd door Ameide overklast en verloor met 1-4. "De complimenten zijn voor Ameide", vond trainer Dennis Schoonewil. "Door hen werd ons voetbal compleet ontregeld. Zij vormden een team terwijl wij met elf individuen speelden." Al na een halfuur was de wedstrijd gespeeld. Sam Versluis profiteerde van een fout van doelman Elmar Bakema. Chris en Bas de Kruijk zorgden vervolgens voor een vlotte 3-0. Na rust kwam Alblasserdam al snel met tien man te staan wegens een directe rode kaart voor Claudi Nzita. Toch kwamen de Damdorpers nog een beetje terug via een treffer van Damien Buwalda. Er kwamen nog wel kansen op meer maar met de snelle Martijn van der Zijden counterde Ameide naar de 4-1.


Trimgroep bij AAA

alblasserdam • Bij atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam start op dinsdag 31 oktober een trimgroep voor mensen die als beginner willen gaan hardlopen.

Het is niet de bedoeling om voor de marathon te gaan trainen, maar eerder in korte tijd 5 kilometer zonder wandelen door te komen. De trainingen zijn gericht op uithoudingsvermogen, souplesse en kracht. De training wordt verantwoord opgebouwd en bevat bijvoorbeeld een warming up, loopscholing, kracht/ en souplesseoefeningen, een loopgerichte kern en een cooling down.
De start is op dinsdagavond 31 oktober om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen vrijblijvend enkele keren gratis meetrainen. Voor meer informatie of aanmelding: bezoek www.aaa-atletiek.nl of een mailtje naar trimgroep@aaa-atletiek.nl.