De Alblas pakt de koppositie

zwijndrecht • Dankzij een eclatante 5-1 overwinning bij Groote Lindt heeft De Alblas de koppositie in de derde klasse C bemachtigd.

De topper in 3C tussen de nummers twee en drie op de ranglijst stond op het programma, maar daar was in de wedstrijd niets van te zien. De Alblas was duidelijk de betere en nam ruim afstand van opponent Groote Lindt.

"Het zegt nu allemaal nog weinig", vond trainer Leo Dekker. "Pas na een wedstrijd of tien à twaalf weten we beter waar we staan. Maar vandaag begonnen we in ieder geval ontzettend sterk aan de wedstrijd."

De storm van De Alblas resulteerde in een 2-0 tussenstand door doelpunten van Rafael de Vries en Stefan Bakker. In het laatste kwartier van de eerste helft werd het even iets rommeliger en profiteerde Groote Lindt met een rake strafschop: 2-1.

Vol gas

"Na de rust hebben we even behoudend gespeeld om de veldbezetting op orde te brengen", legde Dekker uit. "Daarna gaven we weer vol gas en speelden we hen in het laatste kwartier kapot."

Mike Jongeneel zorgde voor de 3-1. Jeffrey Gelderblom knalde ook prachtig een treffer binnen maar de scheidsrechter had juist daarvoor voor een strafschop gefloten. Vanaf de stip scoorde hij alsnog. Erwin van der Heijden bepaalde de eindstand op 5-1 terwijl Groote Lindt het duel eindigde met tien man.

"Het is een hele jonge ploeg en dan is het mooi om te zien hoe ze blijven gaan. Zoals onze linksback Erwin van der Heijden en rechtsback Walter Heijkoop die met hun energie er continu overheen vliegen." Het levert De Alblas vooralsnog de koppositie op.