• Kim Buist te midden van de acteurs van Van Hoorne Etertainment.
• Kim Buist te midden van de acteurs van Van Hoorne Etertainment.

Wensdag met gouden randje voor Kim

alblasserdam • In de herfstvakantie kreeg de tienjarige Kim Buist uit Alblasserdam een wensdag aangeboden door stichting Lach voor een dag.

Samen met haar moeder werd zij opgehaald met een witte limousine en gebracht naar het Zuidplein theater in Rotterdam. Daar werden zij verwelkomd en begeleid door vrijwilligers van stichting Lach voor een dag. Na een heerlijke taart en drinken was, speciaal voor Kim, goochelaar Marc Luijben gekomen om haar te verbazen met goocheltrucs.

Meet en greet

Daarna was het tijd voor een meet en greet met de cast op het toneel. Kim en haar moeder hebben daarna genoten van de familiemusical Hans en Grietje van Van Hoorne Entertainment. En om de dag met een gouden randje af te sluiten gingen ze per limousine nog eten bij restaurant De Beren.

Wensdagen zoals deze worden gefinancierd door middel van donaties, giften en mensen die belangeloos zich inzetten voor deze wensdagen.

Vaak naar ziekenhuis

Kim kwam in aanmerking voor een wensdag omdat zowel zijzelf als haar beide ouders vaak naar het ziekenhuis moeten. Gelukkig gaat het momenteel heel goed met Kim. Maar doordat het met haar vader niet goed gaat was hij er helaas niet bij. Een gezin met zoveel ellende en verdriet verdiend een mooie V.I.P dag, vond de organisatie.

Stichting Lach voor een Dag is opgericht door Van Hoorne Entertainment. Deze specialist op het gebied van familie-entertainment biedt het hele jaar door diverse familievoorstellingen in heel Nederland, waardoor altijd een passende voorstelling te vinden is en aanvragen snel behandeld kunnen worden.

Herinnering blijft

"Een lach is in een flits voorbij, maar de herinnering eraan blijft altijd", redeneert het bedrijf.

"We vinden het belangrijk dat kinderen vaak kunnen lachen. Veel gezinnen verkeren helaas niet altijd in de situatie om regelmatig te lachen, wegens een ziekte van een kind of één van de gezinsleden. Omdat elk kind anders is, wordt elke dag 'op maat' georganiseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de interesses en situatie van het kind, waarbij de nadruk ligt op 'mogelijkheden' en niet op 'beperkingen'."

Complete dag uit

"Daarom organiseert stichting 'Lach voor een Dag' een complete dag uit naar een theatervoorstelling van Van Hoorne Entertainment (VHE) of een aan VHE gelieerde entertainment activiteit, waarop het kind, samen met broertjes, zusjes, ouders en anderen die hen zeer dierbaar zijn alle zorgen kan vergeten en kan lachen. Niet alleen die ene dag, maar elke dag wanneer hij/zij terugdenkt aan die mooie momenten."

Meer info over de stichting is te vinden op de website hieronder.

q www.stichtinglachvooreendag.nl