Debat over toekomst van de lokale politiek

alblasserdam • De toekomst van de lokale politiek, dat is het onderwerp van de debatavond die SGP-jongeren Alblasserwaard op vrijdag 17 november hoopt te organiseren in Alblasserdam.

SGP-Jongeren Alblasserwaard gaat met een aantal kundige sprekers in gesprek met de zaal over dit actuele onderwerp. Te gast zijn Jaap Paans (burgemeester Alblasserdam) en Willem Pos (voorzitter SGP-jongeren en tevens politicoloog). Het debat staat onder leiding van Wietse Blok (voorzitter SGPJ-Alblasserwaard). Wietse Blok: "Als SGP-jongeren vinden we het van groot belang dat we nadenken over onze democratie. Zeker in deze tijd. Heeft de gemeenteraad in huidige vorm nog zin? Hoe functioneert dit eigenlijk? Zijn lokale referendums niet de toekomst? Moeten we niet gaan werken met dorpsraden in plaats van gemeenteraden? Dat gaan we bespreken op een hopelijk interessante avond waarbij zowel de politiek als iemand uit de praktijk vertegenwoordigd is. Een speciale oproep doe ik aan zitende raadsleden, om met jongeren na te denken over hun werk."

Het onderwerp 'Toekomst lokale politiek' is op dit moment een actueel onderwerp. Van alle kanten klinkt er kritiek op de (lokale) politiek. Iedereen in de zaal krijgt volop gelegenheid om mee te praten over bovenstaande vragen. De avond vindt plaats in Cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Inlopen kan vanaf 19.30 uur, de aanvang is 20:00 uur. Voor meer informatie: www.facebook.com/SGPJAlblasserwaard.