• Yuni Huizer in de studio van Peter Plaisier.
• Yuni Huizer in de studio van Peter Plaisier. Foto: Herbert Huizer

Droom van Yuni Huizer in vervulling

alblasserdam • KIDS Alblasserdam heeft zaterdag 14 oktober weer een hele mooie droom kunnen vervullen. Yuni Huizer mocht bij oud-Alblasserdammer en voormalige radio dj Peter Plaisier een reclamespotje inspreken.

Elke keer als Yuni uit Alblasserdam een leuke reclame van een kind hoorde op de radio, droomde ze ervan dat ze dat ook een keer zou kunnen doen. Zij wilde heel graag een keer een reclameboodschap of filmpje inspreken.

"Maar wat houdt dat allemaal in: een reclameboodschap inspreken? Bij wie moeten we dan zijn?", laten de organisatoren van KIDS Alblasserdam weten. "Ook wij hadden geen idee, maar gingen aan de slag. Via Mark Plaisier uit Alblasserdam kwamen wij in contact met zijn broer Peter, creative director van F&P media. In zijn studio in Hilversum was Yuni meer dan welkom om haar droom te verwezenlijken.

Er zijn twee twee spots opgenomen. Een serieuze radiospot over appen op de fiets en een tv-spot voor Haribo.

Vorige week zaterdag ging ze met haar ouders en een vriendinnetje op weg naar Hilversum. In de studio ontmoette ze Peter en Jelle, de geluidstechnicus. "Ze waren heel aardig. Ook Arjan van de Stichting KIDS kwam en hij had lekkere gebakjes meegenomen. Peter vertelde wat we gingen doen en hoe ze me zouden helpen", blikt Yuni terug. Het televisiespotje van Haribo is de favoriet van Yuni. "Die reclame vind ik heel leuk met al die verschillende stemmetjes."

"Het spotje van Rijksoverheid mocht ik eerst een paar keer oefenen voordat het werd opgenomen. Dat was in het begin best lastig, want je moest de tekst duidelijk, op de goede toon en in het juiste tempo uitspreken. Maar Peter en Jelle hielpen me goed."

Drie stemmetjes

Yuni: "Daarna mocht ik drie stemmetjes uit de televisie reclame van Haribo inspreken. Ik koos de vrouw met de kersen, de ninja en de volle maan. Dat was zo leuk om te doen. En het ging eigenlijk best goed. Peter zei dat ik de tekst precies op het juiste moment insprak. Dat was leuk om te horen."

"Het leek me vooraf heel leuk, maar in het echt was het nog veel leuker. Het was heel leerzaam en bijzonder. Bedankt Barbera en Arjan van Kids Alblasserdam! Ik zal dit nooit meer vergeten en wie weet horen jullie me ooit nog een keer op de radio of televisie!"

KIDS Alblasserdam is opgericht in september 2014 door voormalig burgemeester van Alblasserdam Bert Blase. Bij zijn vertrek als burgemeester van Alblasserdam wilde hij de kinderen iets nalaten. Hij vroeg iedereen die hem een afscheidscadeau wilde geven een donatie te doen in een fonds. Dit fonds geldt als startkapitaal van de nieuw opgerichte stichting KIDS Alblasserdam: Kinderen Ideeën Dromen Stichting Alblasserdam. Het fonds laat kinderwensen in vervulling komen.