Inloopavond over de jeugdzorg

nieuw-lekkerland • De Wmo platforms vanuit de voormalige gemeente Liesveld en Nieuw-Lekkerland houden op maandag 30 oktober in Nieuw-Lekkerland een gezamenlijke inloopavond over de jeugdzorg.

Recent werd ook bekend dat de helft van de gemeenten voor dit jaar al door hun budget heen zijn terwijl de vraag naar jeugdhulp toeneemt en zwaarder wordt. Ook bij de Dienst Gezondheid en Jeugd in Dordrecht, waar de gemeente Molenwaard mee te maken heeft, zijn er enorme tekorten.

Gevolgen

Verdere bezuinigingen, langere wachtlijsten of helemaal geen zorg kunnen hiervan de gevolgen zijn. De Wmo platforms willen graag weten wat de impact hiervan is op de jeugdhulp in Molenwaard.

In Molenwaard behoort niemand verstoken te zijn van de hulp die nodig wordt geacht, vinden de Wmo-platforms uit de gemeente.

In contact

Graag komen de platforms in contact met instanties en betrokkenen die te maken hebben met jeugdzorg. Zij willen graag horen wat goed gaat, wat beter kan of wat niet goed gaat.

De uitkomst van deze avond zal worden overhandigd aan wethouder sociaal domein Piet Vat.

Ervaringen delen

De platforms nodigen professionals, ouders/verzorgers of andere betrokkenen uit om ervaringen te delen met de leden van het platform op maandag 30 oktober. Indien gewenst kan dit in een vertrouwelijk gesprek. De avond wordt gehouden in 't Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland.

Aanvangstijd van de bijeenkomst is om 20.00 uur.