• Nisette Huisman.
• Nisette Huisman. Foto:

Wereld Ergotherapiedag

alblasserdam • Op vrijdag 27 oktober is het de Dag van de Ergotherapie. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen wordt op die dag het beroep ergotherapie onder de aandacht gebracht. In Alblasserdam gaat dat ook gebeuren en wel bij de praktijk voor ergotherapie van Nisette Huisman in Gezondheidscentrum Dok 11 aan de Parallelweg.

Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep, net als fysiotherapie. Bij ergotherapie ligt de focus echter op het handelen.

Voor wie

Ergotherapie is bedoeld voor hen die hun dagelijkse handelingen niet meer naar wens kunnen uitvoeren.

Als iemand klachten heeft door een lichamelijke of psychische aandoening, kan dit in het dagelijks leven allerlei problemen opleveren. Bijvoorbeeld, een pan met aardappels afgieten, een tijdschrift lezen of een eindje fietsen.

Oplossingen

Ergotherapie houdt zich bezig met mensen die problemen ondervinden in het dagelijks functioneren. Beperkingen zijn niet altijd zichtbaar. Wat moet je doen, als je altijd moe bent? Of als ieder geluid je hindert? Ook dan zoekt de ergotherapeut samen met u naar oplossingen.

Problemen op werk

Een ergotherapeut kan ook ingeschakeld worden bij problemen op het werk. De volgende vragen kunnen daarbij een rol spelen: Wat moet je doen, als je langer door moet werken, terwijl je rugklachten hebt? Hoe houd je het werk vol, als je schouders pijn doen? Welk vrijwilligerswerk is passend, als je een beperking hebt? Wat kun je doen, als alles te snel gaat op het werk? Als de werkdruk hoog is? Als je mantelzorger bent en je een volledige baan hebt?

Open spreekuur

In het kader van de Wereld Ergotherapiedag is er op vrijdag 27 oktober tussen 13.30 en 16.00 uur een open spreekuur bij de ergotherapie van Nisette Huisman in Gezondheidscentrum Dok11 aan de Parallelweg in Alblasserdam. Belangstellenden kunnen langskomen die dag of bellen met 06-30501507. Voor meer informatie; zie onderstaande website. De behandelingen voor ergotherapie zijn opgenomen in de basisverzekering.

q www.huismanergo.nl