Papendrecht is klaar voor topduel

papendrecht • Papendrecht heeft zijn vliegende competitiestart op passende wijze van een voortzetting voorzien. Op sportpark Slobbengors werd Wilhelmina'26 met 4-1 vakkundig afgeserveerd.

Een fijne overwinning tijdens een voetbalmiddag die knap vervelend begon. Al na 34 seconden spelen moest de scheidsrechter het duel stilleggen vanwege een ongelukkige val van Papendrecht's rechtsback Michael van Rooijen. De karaktervolle voetballer kwam bij en onschuldig duel om de bal verkeerd terecht en brak zijn arm. het duurde vervolgens veertig minuten voor er een ambulance op het sportpark verscheen. Na de trieste aftocht van Van Rooijen werd de partij hervat en probeerden beide teams iets van ritme in hun spel terug te krijgen. Papendrecht kreeg voor rust tot twee keer toe de gelegenheid om op voorsprong te komen, maar Kenneth Klaverweide, Jay Luciano en Justin Beemsterboer misten de accuratesse in de afronding. Na de pauze ging dat gemakkelijker. In de 51e minuut prikte Jay Luciano in de rebound van een vrije trap raak (1-0), in de 57e minuut gevolgd door de 2-0 van Justin Beemsterboer. Koen Lighaam maakte aan de laatste onzekerheid een eind door na 85 minuten de 3-0 aan te tekenen. Daarna deed Wilhelmina'26 nog iets terug, maar het slotakkoord was voor Jay Luciano: 4-1.

Komende zaterdag wacht Papendrecht de eerste echte krachtproef van deze competitie: dan komt Roda Boys Bommelerwaard langs op sportpark Slobbengors; een clash van de eerste categorie tussen twee ploegen die totnogtoe geen punt verloren en behoorlijk makkelijk scoren. Het 'zitterspiel' begint om 14.30 uur.