• Pennen in de aanslag voor het dictee.
• Pennen in de aanslag voor het dictee.

Twaalfde Groot Papendrechts Dictee

papendrecht/regio • Voor de twaalfde keer op rij organiseert de sectie Letteren van de Stichting Culturele Raad Papendrecht het Groot Papendrechts Dictee.

Dit dictee vindt plaats op woensdag 20 november in zalencentrum De Palm, te Papendrecht (zaal open: 19.30 uur, aanvang dictee: 20.00 uur).

Het Groot Papendrechts Dictee, jarenlang geschreven door dichter en lid van de sectie Letteren Hans Verzijl, is nu voor de tweede keer gemaakt door de Papendrechtse schrijfster Bianca Nederlof. Het dictee wordt als vanouds op geheel eigen wijze voorgelezen door Bert Lock; eveneens afkomstig uit Papendrecht en beter bekend als de onlangs met pensioen vertrokken meester Bert, alsook wanneer hij zijn poëtenpet opzet, als Bert van de Meiden.

Behalve inwoners uit de Drechtsteden kunnen ook nu weer inwoners uit de hele Alblasserwaard meedoen. Er is één categorie: 16 jaar en ouder. Uiteraard zijn er ook deze keer weer mooie prijzen te winnen.

De zaal is met zestig deelnemers vol. Aanmelden kan bij Wendy van der Hoeven (secretaris van de Stichting Culturele Raad Papendrecht). Zij is op dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken op 078-7706308 of via e-mail: w.vdhoeven@papendrecht.nl.

Na aanmelding krijgt men een bevestiging toegestuurd. De toegang/deelname is geheel gratis en bovendien krijgt elke deelnemer twee consumptiebonnen voor koffie, thee of frisdrank. Toeschouwers zijn op de avond ook van harte welkom.