Afbeelding
Foto:

Veel activiteiten in Week van de Mantelzorg

alblasserdam • Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november wordt in Alblasserdam weer de jaarlijkse week van de mantelzorg georganiseerd.

In die week kunnen mensen die langdurig en intensief voor een ander zorgen zich aanmelden voor diverse activiteiten. Ook landelijk worden mantelzorgers op honderden locaties in Nederland in het zonnetje gezet.

Vrijwilligers zullen maandag 6 november op pad gaan om een bloemetje en cadeaubonnen bij mantelzorgers in Alblasserdam te bezorgen. Om voor die waardering van de gemeente in aanmerking te komen, dienen mantelzorgers wel ingeschreven te staan bij Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).

Mantelzorgers kunnen zich alsnog inschrijven door een mailtje te sturen naar info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of door contact op te nemen via 078-2021220. Uiteraard is het ook mogelijk om even langs te komen op het kantoor van de SWA aan de Cortgene 20 om een aanmeldingsformulier in te vullen.

Tijdens de week kunnen belangstellenden onder meer meedoen aan haken en breien, een ontspannen koffieochtend met een verrassende activiteit, een workshop bloemschikken, een lezing over thema's als verlieservaringen en rouwverwerking, workshops handlettering en creatief schrijven en een theatervoorstelling.

Aanmelden

Indien vervangende zorg nodig is om deel te kunnen nemen aan een activiteit kan contact worden opgenomen met Stichting Welzijn Alblasserdam via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Zij denken graag mee.

Ook aanmelden voor de diverse activiteiten en bijeenkomsten graag via het telefoonnummer of emailadres van Stichting Welzijn Alblasserdam. Wel vóór 1 november, want zoals ieder jaar zijn activiteiten snel volgeboekt.