• De gemeenteraad van Papendrecht.
• De gemeenteraad van Papendrecht.

Discussie verbouwing later

papendrecht • De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdag besloten om de discussie over de overschrijding van de kosten van de verbouwing van het gemeentehuis, op een later tijdstip te voeren.

De verbouwing van het gemeentehuis van Papendrecht heeft 1 miljoen euro meer gekost dan eigenlijk de bedoeling was. Dat meldde het gemeentebestuur van Papendrecht aan de gemeenteraad. Het bericht stond als ingekomen stuk op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag. De gemeenteraad had ervoor kunnen kiezen om het bericht voor kennisgeving aan te nemen, maar dat vond met name de fractie van Papendrechts Algemeen Belang (PAB) geen goed idee. Daarop zegde burgemeester Aart-Jan Moerkerke toe dat het onderwerp op een later tijdstip inhoudelijk besproken zal worden tijdens een commissievergadering.

Voor de verbouwing had de gemeente een paar jaar geleden een bedrag van 5,7 miljoen euro apart gelegd. Tijdens de verbouwing, die vorig jaar afgerond werd, bleek al dat er meer geld bij moest om alles te kunnen doen. Onder meer de vloerverwarming bleek beschadigd te zijn toen de vloer eruit was gesloopt. Er was ook meer geld nodig omdat de gemeente het werk snel gereed wil hebben. Ook wilde de gemeente een pui verplaatsen, maar daar was in de aannemingssom geen rekening mee gehouden.

De liften, die eigenlijk niet vervangen zouden worden, bleken zo slecht te zijn dat er toch besloten moest worden om nieuwe aan te schaffen. Deze liften zijn nog niet vervangen.