Afbeelding
Foto: Waterschap

Veel huizen beschadigd door dijkversterking

nieuw-lekkerland/groot-ammers • Zo'n zeventig huizen langs de Lekdijk tussen Kinderdijk en Groot-Ammers zijn beschadigd geraakt als gevolg van de dijkverstevigingswerkzaamheden.

Dat bevestigt Waterschap Rivierenland naar aanleiding van berichtgeving van het AD hierover. "Maar wel met de kanttekening dat de schades variëren van kleine scheurtjes tot ernstige gevallen", meldt communicatie-adviseur Jeannette Bos van het Waterschap. Waterschap Rivierenland is opdrachtgever van de dijkversterkingswerkzaamheden in het genoemde gebied. Voor zo'n 120 miljoen euro werd opdracht gegeven om de dijk te versterken en te verhogen, zodat die de komende vijftig jaar bestand is tegen hogere waterstanden en stormen.

"De meeste schade die gemeld is, is klein, terwijl het nu lijkt alsof er overal forse schades zijn", vervolgt Jeannette Bos van Waterschap Rivierenland.

"We hebben in de Alblasserwaard te maken met een lastige ondergrond, waardoor we moeten afwachten tot de dijk stabiel geworden is. Dan kunnen we pas de schade aan woningen gaan afhandelen."

Langer wachten

Volgens mevrouw Bos is dit in het voordeel van omwonenenden, omdat zij langer de tijd krijgen om te zien of er schade is en hoe groot die uitvalt.

Zie verder pagina 3:

Omvang schade is nog niet duidelijk