• Een collage van foto's van de activiteiten tijdens de Brusjesdagen.
• Een collage van foto's van de activiteiten tijdens de Brusjesdagen. Foto:

Brusjesmiddagen tieners

alblasserdam • Precies een jaar geleden gingen in Alblasserdam de brusjesmiddagen van start. De eerste keer waren er drie kinderen en inmiddels is de groep gegroeid naar maar liefst negen. Er gaat een groep gestart worden voor tieners.

Tot nu toe werden de middagen georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Een woensdagmiddag per maand komen de kinderen bij elkaar. Ze kletsen wat, doen spelletjes, maken een knutsel of krijgen een workshop. Esther: "De meeste middagen verzorg ik zelf, maar soms krijgen we een workshop aangeboden."

Omdat niet alleen kinderen tot twaalf jaar het zwaar kunnen vinden om een broer of zus met autisme, ADHD, of een zieke vader of moeder te hebben, start in oktober de eerste brusjesavond, speciaal voor tieners. Esther: "We gaan op 27 oktober al van start met vier tieners, maar we hebben uiteraard nog plek voor meer. De eerste keer gaan we een escape room doen," Wie ook een keer mee wil doen in een van de twee groepen kan contact opnemen met Esther: esther@aandehand.com.