• Kenneth Klaverweide is weer terug bij Papendrecht.
• Kenneth Klaverweide is weer terug bij Papendrecht. Foto: Richard van Hoek

Klaverweide voelt met 'de oudjes' mee

papendrecht • Na een onderbreking van acht jaar is Kenneth Klaverweide terug bij vv Papendrecht. Met het eerste zaterdagelftal staat hij na twee duels aan kop in de tweede klasse F. Je zou allen daarom al kunnen spreken van een fonkelende rentree.

Zelf houdt hij zich liever enigszins op de vlakte. "Natuurlijk, het is lekker om meteen de eerste twee competitieduels te winnen, maar veel zegt het natuurlijk niet. De komende weken wordt duidelijk waar we staan in deze poule. Te beginnen komende zaterdag tegen Nivo Sparta. Die club is weliswaar matig gestart, maar beschikt over de kwaliteiten én de ambitie om bovenin mee te draaien. Dat gaat dus en pittig potje opleveren. En in de speelronden daarna ontmoeten we respectievelijk Wilhelmina '26 en Roda Boys Bommelerwaard, teams die net als wij tot nog toe zonder puntverlies zijn gebleven. Kortom: we moeten flink aan de bak."

Plezier

De voorbije zomer keerde Kenneth Klaverweide (32) terug bij de club die hij in 2009 verliet als speler van het in de Hoofdklasse spelende Papendrecht-zondag 1. "Ik denk met veel plezier terug op vier mooie seizoenen op wat destijds gold als het hoogste nationale amateurniveau", zegt hij. "Vandaar dat deze vereniging altijd in mijn achterhoofd is blijven spelen, ook in de jaren waarin ik bij DFC, SHO, en Kocatepe speelde. Bij die laatste club was ik afgelopen seizoen actief. Voordat ik mijn jawoord gaf, was er al sprake van dat ik naar Papendrecht zou gaan, maar ik koos destijds toch maar voor de luxe van een vereniging dichtbij huis in mijn woonplaats Rotterdam. Dit voorjaar kwam de keuze wederom ter sprake. mijn goede herinneringen aan vv Papendrecht en het feit dat mijn vrienden Jay Luciano en Edinho Goodett bij deze club spelen, trokken me over de streep. Spijt van die beslissing heb ik nog geen seconde had. Ik heb het hier prima naar mijn zin."

Kenneth Klaverweide hoopt zijn positieve bijdrage te kunnen leveren aan een goed functionerend elftal. Op het middenveld om precies te zijn. "Ik ben nu nog in een fase van mijn loopbaan waarin ik iets kan toevoegen aan een ploeg", zegt hij. "Tussen de lijnen voel ik me nog net zo scherp fit als tien jaar geleden. Alleen moet je me na de wedstrijd niet zien, ha ha! Dan voel ik me een oude man. Vroeger moest ik wel eens lachen als de oudere spelers uit de teams waarvoor ik uitkwam, dergelijke dingen zeiden. Nu ik 32 ben begrijp wat ze bedoelden. Ik voel met terugwerkende kracht met ze mee!"

Afgelopen zaterdag kon Klaverweide zich overigens 'sparen' omdat hij in de thuiswedstrijd tegen Tricht als invaller slechts een kwartier mocht meedoen van trainer Peter den Haan. "Ik was te laat op de voorbespreking. Ik wilde eerst nog nieuwe schoenen kopen en het liep tegen met het openbaar vervoer. De trainer had groot gelijk om me er naast te zetten."


Jan Timmer