• Directeur Adrie Tukker bij de nieuwe balie.
• Directeur Adrie Tukker bij de nieuwe balie. Foto: Janny den Besten

Open dag bij Lek en Waard Wonen

nieuw-lekkerland • Lek en Waard Wonen houdt op zaterdag 7 oktober open huis in het kantoorpand aan de Dorpslaan 50 in Nieuw-Lekkerland.

Na de fusie van de Nieuw-Lekkerlandse woningcorporatie met die van Groot-Ammers, Nieuwpoort en Langerak moesten er meer werkplekken gecreëerd worden. Het kantoorpand aan Dorpslaan 50 heeft daarom een grondige metamorfose ondergaan.

In 2016 besloot de woningbouwvereniging van Nieuw-Lekkerland op basis van de nieuwe woningwet van 2015 als stichting verder te gaan. Tevens werd duidelijk dat een fusie met de woningcorporatie van Nieuwpoort voordelig zou zijn. Wat betreft kostenbesparing, maar ook wat betreft professionaliteit. Totaal heeft de nieuwe Stichting Lek en Waard Wonen nu 2300 woningen in haar bezit en werken er 22 medewerkers. Directeur Adrie Tukker licht toe: "We willen de organisatie niet per se groter laten worden. Graag willen we kleinschalig werken, maar we moeten wel professioneel blijven. Daarom is werken in een groter verband noodzakelijk. Als medewerkers staan wij er steeds voor om dicht bij de huurders te blijven en lokaal betrokken te zijn."

"Mooi is dat we als bestuurders voor de komende drie jaar konden afspreken dat eventuele verhoging van de huurprijzen niet meer zal zijn dan het percentage van de inflatie. Ook is fijn dat we een Maatschappelijke Adviesraad op konden richten om onze betrokkenheid met de lokale omgeving te behouden. Hierin zitten elf huurders en niet-huurders. Wij kunnen hen om advies vragen. Ook omgekeerd kunnen zij ons ongevraagd raad verlenen."

Vijf kernen horen bij de stichting, namelijk Groot-Ammers, Kinderdijk, Langerak, Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland. Omdat de meeste huurwoningen zich in Nieuw-Lekkerland bevinden, werd besloten om het pand aan de Dorpslaan als kantoorpand aan te houden. Tevens zijn er steunpunten in Groot-Ammers en Nieuwpoort, waar een à twee keer per week spreekuur wordt gehouden. Verbouwen van het pand in Nieuw-Lekkerland was een vereiste, omdat er zeven werkkrachten bij kwamen. Tussenwanden werden gesloopt, zodat er meer werkplekken ontstonden. Er is een kantine gekomen met twee wandvullende foto's van de molens waar geluncht kan worden of besprekingen worden gehouden. Verder zijn er enkele afgesloten ruimtes gekomen, waar ongestoord getelefoneerd kan worden, en is er bij de entree een tochtsluis aangebouwd.

De officiële opening in aanwezigheid van genodigden vindt op 6 oktober plaats door beide voorzitters van de huurdersverenigingen. Op 7 oktober, de landelijke Dag van het Huren, is er open dag in het kantoorpand op Dorpslaan 50. Niet alleen huurders, maar alle belangstellenden zijn van harte welkom.