• Een deel van het affiche van Self(w)ie
• Een deel van het affiche van Self(w)ie Foto:

'Symposium Self(w)ie' 7 oktober

papendrecht • In Papendrecht vindt op zaterdag 7 oktober het symposium Self(w)ie plaats. Het evenement wordt georganiseerd door BUtogether, No Apologies, Chris, Power in Purity en Raise Up en biedt een gevarieerd programma voor wie kinderen en jongeren goed wil voorbereiden en wil versterken op het gebied van zelfbeeld en weerbaarheid.

Het symposium is bedoeld voor ouders, kinderwerkers, jeugdleiders, docenten en andere belangstellenden. Wietske Noordzij, een van de initiatiefnemers, vertelt: "Juist in deze tijd van selfies en sociale media is de druk hoog om jezelf neer te zetten als slim, mooi, sexy, talentvol en succesvol. Maar is dat wie je bent? Hoe leer je kinderen en jongeren zichzelf te zijn en zichzelf te accepteren?"

"Veel ouders, maar ook jeugdwerkers en docenten vragen ons hoe ze hen een gezond zelfbeeld mee kunnen geven met als basis hoe God naar ons kijkt. Speciaal daarom organiseren we deze mooie dag."

Vaker organiseren

Vorig jaar organiseerden deze organisaties een zelfde symposium rondom het thema seksualiteit. Marije van den Berg, tevens initiatiefnemer: "We kregen zoveel enthousiaste reacties van de bezoekers, zij spoorden ons aan om dit vaker te organiseren. De onderwerpen voor het komende symposium komen voort uit hun verzoeken en zijn dan ook echt de thema's waar je in deze tijd mee te maken krijgt als ouder of jeugdleider. Dit wil je echt niet missen!"

Programma

Het programma is afwisselend, met verschillende seminars en een breed aanbod aan workshops en sprekers. De toegang is gratis, maar deelnemers moeten zich vooraf wel aanmelden.

Voor meer informatie: www.butogether.nl/buevents.