Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons Foto: Bert Bons

Havenfestival geslaagd ondanks regen

Braderie

De braderie van het Havenfestival, dat beschouwd wordt als het hoogtepunt van de feestweek, verliep zaterdag nat maar gezellig.

"Er zijn wat minder mensen, maar iedereen die komt is goed gestemd", vertelt Breggie Uitman van Party & More, die het grote terras op het Raadhuisplein exploiteerde. Vooral 's morgens regende het hard. Er waren nog niet veel bezoekers en de marktkooplui verkleumden zich achter hun kramen.

Er klonk dit jaar minder muziek tijdens de braderie, omdat het korenfestival in het Amfitheater afgeblazen was en omdat Soli Deo Gloria uit bescherming voor haar instrumenten geen optredens verzorgde nabij de Kruidvat.

Rond de middag werd het steeds drukker, waarbij de flashmob van ongeveer kinderen van dansschool van YV Dance voor een van de hoogtepunten zorgde. Op het Raadhuisplein doken vanuit het niets kinderen op die zich aansluiten bij de dans. Een video hiervan staat op www.klaroen.nl.


Vlottenrace

Het team van autobedrijf Bochanen heeft woensdagavond de vlottenrace tijdens het Havenfestival gewonnen. In de finale versloegen de zes roeiers van Bochanen het team van aannemingsbedrijf Hak bv, dat de vorige drie edities van de vlottenrace gewonnen had.

Hak was dit jaar met 'de tweede ploeg' aanwezig. Na driemaal winst werd hiertoe besloten, zodat ook de overige deelnemers een kans zouden krijgen. En dat gebeurde woensdagavond in het water van de haven van Alblasserdam. Tijdens de eerste ronde had het team van Bochanen al de snelste tijd neergezet. In de finale werd Hak met enkele meters verschil geklopt.

De derde plaats was voor Party & More. Het team van Wasko kreeg de prijs voor de ploeg met de fraaiste outfit.


Gondelvaart

De gondelvaart is afgelopen vrijdagavond gewonnen door Jaap de Kloe met zijn creatie 'De Molen'. Er waren prijzen voor het mooist verlichte vaartuig en er waren prijzen voor de mooist verlichte tuin of huis langs de route. De prijzen werden zaterdagmiddag door Linda Maat van de Stichting Op de Alblas uitgereikt

De eerste prijs voor de gondels ging naar Jaap de Kloe met zijn gondel 'De Molen'. De tweede prijs was voor de voormalige brandweer van Oud-Alblas met 'Tour de Alblas' en de derde prijs was voor Ruud Boers met 'Schijt aan duurzaamheid'. De prijzen voor de tuinen gingen naar de families Van Gilst en Verspuij. Het verhaal over de winst van de familie Van Gilst staat elders in deze krant.