• Een van de grootste loodsen op het Mercon Kloos-terrein.
• Een van de grootste loodsen op het Mercon Kloos-terrein. Foto: Bert Bons

Woonwijk op Mercon Kloos-terrein

alblasserdam • Projectontwikkelaar Whoonapart uit Rotterdam gaat het Mercon Kloos-terrein omvormen tot een grote woonwijk. Na jarenlange radiostilte wordt er binnenkort een plan gepresenteerd.

Projectontwikkelaar Whoonapart wil gebiedsontwikkeling op de voormalige scheepswerf realiseren 'met oog voor omgeving en cultuurhistorie'. Oftewel; delen van het terrein blijven min of meer behouden en worden geïntegreerd in de nieuwbouw die daar zal gaan plaatsvinden. Decennialang vonden er bedrijfsactiviteiten plaats op dit terrein, vooral op het gebied van scheepsbouw en staalverwerking, maar daaraan komt binnenkort een definitief einde. Omwonenden zijn hierover vorige week geïnformeerd middels een brief.

"Het is een heel mooie locatie", vertelt directeur Jaco Poldervaart van Whoonapart. "Gelegen tussen de molens van Kinderdijk en de rivier De Noord."

"We willen een gebied ontwikkelen waar plezierig en duurzaam gewoond en gewerkt wordt en waar plaats is voor recreatie. Dit willen we doen met oog voor de kernwaarden van de gemeente Alblasserdam met toegankelijke oevers, een veilige fietsroute en met veel groen en relatie met water", vervolgt Poldervaart.

Voordat er een definitief ontwerp is en gebouwd kan worden, vindt er nog de nodige afstemming met alle betrokkenen plaats. Lees het complete verhaal op pagina 3 van de krant van deze week.