Andy van Vugt scoort zes keer voor Streefkerk

regio • Andy van Vugt verzorgde in zijn eentje de complete doelpuntenproductie voor Streefkerk tegen VVAC. De thuisploeg won de streekderby met 6-3.

Desondanks was trainer Maarten van Gastelen niet tevreden. "Ik vond ons in de eerste helft wat ongeconcentreerd voetballen. Dat had waarschijnlijk te maken met alle festiviteiten rondom de opening van ons vernieuwde sportpark. Sommige jongens oogden wat afgeleid."

VVAC nam op Streveland via Sebastian de Wit een 0-1 voorsprong vanaf de strafschopstip. Van Vugt zorgde daarna – ook van elf meter- voor de 1-1. De gasten kwamen vervolgens opnieuw op voorsprong, ditmaal door een knappe goal van Aljan Dekker. Na rust sloeg Van Vugt weer twee keer toe, waarna Ton Kooijman voor de 3-3 zorgde. Na het wegsturen van Ottolander Mike Vogel – met zijn tweede gele kaart- stelde Streefkerk definitief orde op zaken en voltooide Andy van Vugt zijn sextet.

Trainer Ronald Hulsbosch mag tevreden zijn: zijn Nieuw-Lekkerland speelde een prima bekerpot tegen Sliedrecht. Het duel eindigde in 1-1 (Lekkerlandse doelpunt in de 89e minuut gescoord door Gertjan Stout) en leverde het publiek veel kijkgenot op.

Peter de Haan krijgt Papendrecht prima aan het voetballen, zo bleek ook zaterdag weer in het bekertreffen met Oranje Wit. De thuisploeg liet geen spaan heel van de hoger spelende opponent en won met 5-2.

Dankzij een doelpunt van Leroy Naaktgeboren greep Alblasserdam de volle buit bij SVS'65. "Het ging spijkerhard toe in Spijk", glimlachte trainer Dennis Schoonewil na afloop. "Die gasten hakten er flink in. Wij leken wel hordelopers, ha ha! Het enige wat ik mijn elftal kan verwijten is dat we zeker zeven opgelegde kansen niet benut hebben. Alleen Leroy schoot na twintig minuten raak."

De Alblas had in bekerwedstrijd nummer twee niets te duchten van De Fendert. De Zwerver boekte een riante 1-8 overwinning op SC Emma. Drechtstreek won door een productief laatste kwartier met 1-3 van Zundert.