• Genieten van de babygymnastiek.
• Genieten van de babygymnastiek.

Professionele babygymnastiek

alblasserdam • In september beginnen in MFC Maasplein in Alblasserdam de babygymnastieklessen onder professionele begeleiding van Krista Leppiko.

De lessen zijn geschikt voor baby's vanaf acht weken. Babygymnastiek is een combinatie van babymassage en oefeningen die de fysieke, emotionele én sociale ontwikkeling van de baby ondersteunt. Het is vooral ook een gezellig en leerzaam uurtje bewust met de baby bezig zijn.

Het programma is samengesteld in samenwerking met het consultatiebureau van Alblasserdam, de verloskundigen en kinderfysiotherapeuten. Tijdens de lessen leren ouders in een veilige omgeving leuke oefeningen, spelletjes, rijmpjes, babymassage technieken, handige houdingen voor allerlei babykwaaltjes en hoe ze de baby op een natuurlijke manier kunnen stimuleren te bewegen. Oogcontact, communicatie en gezamenlijk plezier versterken de band tussen ouder en baby. Tijdens babygymnastiek is vooral de baby actief waarbij de ouder de baby helpt te gymmen, maar het is tegelijkertijd een kans voor moeders om weer actief te worden na de bevalling en het lichaam weer aan te sterken. De lessen worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer, hebben een duidelijke structuur en bieden veel herhaling wat voor baby's fijn en vertrouwd is. Er is altijd tijd om ervaringen uit te wisselen, de baby te verschonen of te voeden. De lessen zijn elke maandag- en vrijdagochtend, de deelnemers kunnen op elk gewenst moment instromen.

KristaLeppiko, getrouwd met Arjen en zelf moeder van vier kinderen, woont in Alblasserdam en komt oorspronkelijk uit Estland. Haar tweelingjongens zijn in 2012 in Alblasserdam geboren; met hen heeft ze thuis veel gegymd.

Met haar jongste dochter, geboren in 2016 in Alblasserdam, heeft ze zich verder verdiept in babygymnastiek en een lesprogramma in het Nederlands samengesteld.

Meer informatie is te vinden op www.babygymnastiek.nl.