• De deelnemers wandelden door een fraai 'decor'.
• De deelnemers wandelden door een fraai 'decor'. Foto: Aangeleverd

Ruim 5 mille voor armen in India

alblasserdam • Een groep wandelaars heeft zaterdag 19 augustus in Alblasserdam 5.345 euro bijeengebracht voor kansloze jongeren in India.

De tocht was georganiseerd door Stichting Samanatha, een organisatie die zich inzet voor een toekomst van kansloze jongeren uit Hyderabad, de hoofdstad van India. In 2005 startte een project om een jongenstehuis voor jongens te realiseren. In 2011 woonden er in 'HOPE Home' vijftig jongens in de leeftijd van vijf tot vijftien jaar. De jongens hebben hier een veilig thuis, scholing en een hoopvolle toekomst. In 2015 is een nieuw project gestart: 'HOPE Home for Girls'. Dit is een meisjeshuis voor vijftig kansloze meisjes. Voor dit tehuis organiseerde de Stichting voor de tweede maal een sponsorloop door de Alblasserwaard.

Zowel jongeren als ouderen namen zaterdag deel aan de wandeling. Alle deelnemers lieten zich sponsoren door familie, vrienden en bedrijven. De jongste wandelaar was vijf jaar, de oudste 67 jaar. Enkele jongeren hadden zich enorm ingespannen om zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen. Zeven kinderen hadden elk meer dan 100 euro aan sponsorgeld opgehaald. Zij werden extra beloond met een boekenbon. De 11-jarige Ruth Krijger sprokkelde het hoogste bedrag bijeen 715,50 euro. De 'Krijger-kids' hadden samen 1.512,15 euro.

Concert

Voor hetzelfde doel is er op zaterdag 7 oktober van 16.00 tot 17.30 uur een concert met samenzang, met medewerking van Amazing kids, Teens & Voices onder leiding van Hanneke Scherff. Plaats: Ichtuskerk. Scheldeplein 2 in Alblasserdam. De toegang is gratis, wel is er een collecte.