• Vlnr: Bart Ponte, Jan Abaisa en Pleun de Vlaming.
• Vlnr: Bart Ponte, Jan Abaisa en Pleun de Vlaming. Foto: Anne Marie Hoekstra

'Sharing diner' bij Happen & Stappen

papendrecht • Restauranteigenaar Pleun de Vlaming nodigt zijn gasten van restaurant Happen & Stappen in Papendrecht uit om eens op een andere manier uit eten te gaan.

Bij Happen & Stappen hebben de gasten niet ieder een eigen gerecht voor hun neus, maar kiezen zij samen de lekkerste kleine gerechtjes van de kaart. Om die vervolgens ook sámen op te eten. "We werken met de formule van sharing diner", vertelt De Vlaming.

"Op onze kaart staan kleine gerechten van de wereldkeuken. Je kunt zelf je menu samenstellen, combineren en delen. Vergelijkbaar met tapas eten. De formule is een hype, maar is in deze omgeving nog niet zo bekend."

Ervaren koks

De twee koks die bij Happen & Stappen de scepter voeren hebben hun sporen in de horeca verdiend. Bart Ponte werkte eerder bij onder andere De Gieser Wildeman in Noordeloos, een restaurant dat is bekroond met een Michelinster. Ook was hij chefkok bij Florizz in Zwijndrecht en schitterde hij in het kookprogramma The Taste van RTL4.

Jan Abaisa deed onder de kundige leiding van Björn van Dijl ervaring op. Hij werkte jarenlang in bekende horecagelegenheden en is een graag geziene kok in verschillende eetgelegenheden aan de boulevard in Scheveningen.

Als zzp-koks werken Ponte en Abaisa nog steeds ook in andere restaurants.

Over de gerechten vertelt Abaisa: "Op onze kaart staat onder andere een gerechtje met kippendijen, op Oosterse wijze klaargemaakt. Verder hebben we bijvoorbeeld ras-el-hanout, een kokossoep. En Hollandse mosterdsoep. We willen ook gaan werken met ingrediënten uit bepaalde streken, zoals ham. We krijgen veel complimenten." Ponte vult aan: "Binnenkort gaan we ook grotere gerechten op de kaart vermelden; er zijn altijd mensen die daar toch de voorkeur aan geven. Je kunt bij ons ook altijd gewoon een hamburger, saté of spareribs krijgen."

Live muziek

Op zaterdagavonden verzorgt Happen & Stappen thema-avonden. De Vlaming: "Na tienen verandert het hier in een uitgaansgelegenheid. Op zondagmiddagen hebben we livemuziek, in combinatie met bijvoorbeeld een high tea of een high wine. "

Het is mogelijk om het restaurant aan de Veerpromenade, of alleen de bovenzaal, af te huren voor een feestje. Op de eerste verdieping beschikt De Vlaming over een zaal met bar, voor ongeveer vijftig mensen.

Reserveren

Gasten zijn verzekerd van kundige leiding in de keuken, want minimaal één van de twee ervaren koks is altijd aanwezig. Ook lunchen is mogelijk bij Happen & Stappen. Reserveren kan via: 078-6150656. Meer info: www.happenenstappenpapendrecht.nl.