• Vlnr: Wasko-medewerkster Laura van Vliet, kinderen uit groep 7 en directeur Peter Rietveld.
• Vlnr: Wasko-medewerkster Laura van Vliet, kinderen uit groep 7 en directeur Peter Rietveld. Foto: Aangeleverd

'We bekrachtigen onze samenwerking'

Logo voor Wasko en obs in Damdorp

alblasserdam • Leerlingen van drie schoollocaties waren maandag tegelijkertijd getuigen van de onthulling.

Brede school Het Palet en brede school 't Nokkenwiel (locaties Boerenpad en Maasstraat) werken al geruime tijd nauw samen met Wasko kinderopvang. Peter Rietveld, directeur van 't Nokkenwiel: "Op de drie locaties komen onderwijs en opvang samen en is er een doorgaande lijn van de dagopvang/ peutergroepen naar school en BSO, waarin de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen in een prettige en veilige sfeer. Daarom vonden wij het tijd worden dat de logo's van beiden partijen - school en opvang - samengevoegd zouden worden tot één alles omvattend logo."

De eerste schooldag, maandag 21 augustus, vonden de scholen en de bso een mooi moment voor de onthulling van het logo. Dit gebeurde op alle drie de locaties tegelijk. Ook ouders waren erbij.

Engelse week

't Nokkenwiel opende maandag ook de 'Engelse week'. Rietveld: "We bieden sinds 2017 Engels aan, aan alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8. Dit aanbod breiden we de komende jaren uit en is bedoeld als tweede taalverwerving." In een brief aan de ouders meldde de school: "De Engelse taal wordt de komende jaren steeds meer standaard in ons aanbod aangeboden. Hiermee onderscheiden we ons van andere scholen."

Juf Jacqueline Marijt van groep 6: "Tijdens sommige lessen spreken we als leerkrachten alleen Engels. Dan dragen we een speciale button. Ik ga met mijn klas bijvoorbeeld knutselen en geef mijn uitleg in het Engels. Dit jaar gaan we elke week een uur continu Engels praten. Het mooie is: voor allochtone kinderen die nog slecht Nederlands spreken is de uitgangspositie ineens gelijk. De taal is nieuw voor iedereen." Op vrijdag 25 augustus houdt 't Nokkenwiel een high tea.