Hogere straf voor poging doodslag op tiener

alblasserdam • Een twintigjarige man uit Nieuw-Lekkerland is in hoger beroep door het Gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk voor een poging tot doodslag op een Alblasserdamse tiener.

De nieuwe straf is veel hoger dan de straf die de Rotterdamse Rechtbank had opgelegd. De Lekkerlander werd in oktober 2016 door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf. In de hoop op een lagere straf, ging de man toen in beroep. Het gerechtshof bekeek de zaak opnieuw en oordeelde dat de straf die de rechtbank had opgelegd, gelet op de ernst van het feit, juist te licht was en dat een zwaardere straf passend is.

De Lekkerlander werd er, samen met vier leeftijdsgenoten die niet in hoger beroep zijn gegaan, van verdacht dat hij op 13 december 2015 zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van een jongen uit Alblasserdam. De verdachten zouden eind december in een café op de Dam in Alblasserdam gedoe hebben gehad over een BALR.-shirt dat het slachtoffer droeg. Later kwamen ze elkaar weer tegen en ontstond er een vechtpartij. zou uiteindelijk geresulteerd hebben in een vechtpartij waarbij over en weer klappen vielen. De verdachte Nieuw-Lekkerlander heeft laten weten het niet eens te zijn met de uitspraak van het Gerechtshof. Hij gaat in cassatie bij de Hoge Raad; het hoogste rechtsorgaan van Nederland. Wanneer de zaak bij de Hoge Raad dient, is nog niet bekend.