Afbeelding

1 Wie is Jan Stuurman?

Jan Stuurman uit Streefkerk doet van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juli mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. Hij laat zich sponsoren voor de Hersenstichting.

Jan: "Jan Stuurman is een 58 jarige geboren en getogen Streefkerker. Gehuwd en vader van één zoon en twee dochters, en genietend van een lieve kleindochter. Al 40 jaar werkzaam in een Dordtse kantoorvakhandel."

2 Waarom loop je voor de hersenstichting?

Jan: "Vijftien jaar geleden heeft mijn vrouw een hersenbloeding gehad, vandaag de dag zijn de gevolgen hiervan nog steeds zichtbaar en voelbaar. Onbekendheid van de herkenbaarheid van de symptomen van een hersenbloeding hebben hieraan bijgedragen. Voor mij (ons) is het van enorm belang dat er daarom meer aandacht is voor preventie en voorlichting. Maar ook onderzoek."

3 Hoe bereid je je voor?

Jan: "Eerlijk gezegd niet veel extra. Sinds ik 5 jaar geleden door mijn oudste dochter ben uitgedaagd om aan de vierdaagse deel te nemen. Sindsdien ben ik bijna wekelijks aan de wandel."

4 Hoe kunnen mensen je sponsoren?

Jan: "Via de site www.devierdaagsesponsorloop.nl kan men mij vinden en rechtstreeks een willekeurig bedrag sponsoren."

5 Wat wil je bereiken met deze actie?

Jan: "Natuurlijk dat er voor de Hersenstichting zoveel mogelijk geld binnenkomt. Voor de hersenstichting is het nooit genoeg. Hadden wij meer geweten, hadden we misschien adeqaater gereageerd, hadden de gevolgen wellicht ook wat minder geweest."