Gemeente hoopt dat parkeerdruk afneemt

papendrecht • Als het gratis parkeren straks wordt ingevoerd in de parkeergarages in Papendrecht, zal het aantal auto's van consumenten dat rondom De Meent parkeert, drastisch afnemen. Gehoopt wordt dat winkeleigenaren ervoor kiezen om hun personeel ook in de parkeergarage te laten parkeren. Hiervoor moet echter een bijdrage worden betaald.

Wethouder Jan Nathan Rozendaal, de auteur van het voorstel voor gratis parkeren, was blij met de steun vanuit de raad. "We zijn op een mooi moment aangekomen. Dit is tot stand gekomen doordat alle partijen de schouders eronder hebben gezet."

BIZ

De gemeente gaat nu hard aan de slag met de ondernemers om een zogenaamde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) op te stellen. Dit overlegorgaan regelt straks het gratis parkeren, evenals andere zaken die voor ondernemers van belang zijn op De Meent. De BIZ is een democratisch orgaan dat vergaande beslissingen kan nemen voor alle ondernemers in het gebied.

Maand eerder

De SGP presenteerde donderdag nog een motie waarin gevraagd werd om invoering van het gratis parkeren al in de maand december van dit jaar, een maand eerder dus dan het voorstel van het gemeentebestuur. De kosten van die extra maand zouden door de gemeente opgebracht moeten worden.

Profiteren

Wethouder Rozendaal voelde niet zoveel voor dat laatste, omdat dit een onevenredige ondersteuning van de Papendrechtse winkeliers zou betekenen.

Wel beloofde hij zich te zullen inzetten voor een snellere invoering van het gratis parkeren, zodat consumenten en winkeliers hiervan kunnen profiteren in de drukke decembermaand.

Bert Bons