• De Urker Mans Formatie treedt op in traditionele kleding.
• De Urker Mans Formatie treedt op in traditionele kleding. Foto: Aangeleverd

Zomerconcert Urker Mans Formatie

alblasserdam • De Urker Mans Formatie verzorgt op zaterdag 15 juli een zomerconcert in de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam. De groep presenteert daarbij haar nieuwe cd 'Morgen'.

Het album is gevuld met liederen die verwijzen naar 'morgen', zowel in de geestelijke zin van het woord als in de dagelijkse. Met overgave zingen de mannen onder andere: 'Nooit meer een morgen, De Haven van Rust, Nader mijn God bij u en Get on board.' Maar ook klassiek repertoire komt aan bod bij 'Die Allmacht' van Schubert. Ten slotte zingen twee mannen in Urker dialect het aangrijpende lied 'De Familieboom' dat de realiteit van de vissersgemeenschap vertelt.

De formatie zingt in traditionele Urker kleding onder leiding van de bekende dirigent Martin Mans. Aan het orgel zit de vaste begeleider Mark Brandwijk. De zangers komen ook solistisch aan bod en twee van hen bespelen, naast hun zang, een taragot en een altviool. De zangers komen zingend in processie op en zetten daarmee de toon voor een avond ontspannen genieten. Aan het einde geeft Martin Mans de luisteraar gelegenheid om op het podium een nummer mee te zingen. Hieraan wordt massaal gehoor gegeven.

Het concert start om 19:30 uur, de entree bedraagt 17,50 euro (bij reservering 16 euro). Kinderen tot en met elf jaar mogen voor 5 euro naar binnen. ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas 13 euro. Reserveren kan via www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06-25391903. Voorverkoop van kaarten vindt tevens plaats bij Boekhandel De Schuilplaats aan de Plantageweg 13a te Alblasserdam.