• SamenLoop voor Hoop: 24 uur vol emotie.
• SamenLoop voor Hoop: 24 uur vol emotie. Foto: Wim de Bruijne

Vrijdag start de SamenLoop voor Hoop

papendrecht • 28 teams doen komende vrijdag mee aan de tweede SamenLoop voor Hoop op de Markt in Papendrecht.

De SamenLoop voor Hoop is 24 uur in estafette wandelen voor kankeronderzoek. Op vrijdag 23 juni start het evenement om 16:00 uur en het gaat door tot zaterdag 24 juni 16:00 uur. Er is entertainment voor deelnemers en bezoekers, de deelnemende teams bemannen de marktkramen én wandelen uiteraard. Op zaterdagmiddag is er om 13:30 uur een speciale kinderloop van een uur.

Naast het inzamelen van geld is de SamenLoop voor Hoop ook een moment om dierbaren te herdenken die aan kanker zijn overleden, dierbaren te steunen die nu worstelen met kanker én te vieren dat steeds meer mensen kanker overleven. De duizenden kaarsenzakken langs de route geven daar uiting aan. De papieren zakken kunnen worden voorzien van een foto, tekening of persoonlijke boodschap. Bij het vallen van de avond worden de kaarsen in de zakken ontstoken, zodat de route 's avonds en 's nachts een zee van licht en persoonlijke uitingen is. Op de Markt komt een speciaal bord te staan waarop de verlichte kaarsenzakken worden geplaatst en samen de tekst 'Hoop = Leven' vormen. Het bord is gemaakt door leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap De Lage Waard uit Papendrecht.

De SamenLoop heeft ook een speciale plaats voor eregasten; mensen die ooit de diagnose kanker hebben gekregen. Inloophuis Helianthus uit Dordrecht biedt hen een speciaal programma aan. Bekijk het programma van het evenement op onderstaande website.

q samenloopvoorhoop.nl/papendrecht