• Een deel van het team Hart voor Hoop.
• Een deel van het team Hart voor Hoop. Foto: Esther Donk

Team Hart voor Hoop wil hard gaan

papendrecht/alblasserdam • Team Hart voor Hoop doet vanaf donderdag 22 juni mee aan de tweedaagse wielerestafette over 1200 kilometer voor De Hoop.

Alblasserdam en Papendrecht zijn hofleveranciers voor het team Hart voor Hoop. De overige teamgenoten komen uit Sliedrecht, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel. In totaal bestaat het team uit twintig mensen: twaalf wielrenners en acht begeleiders die in 48 uur een 'rondje Nederland' fietsen.

"Alle renners die nu meedoen, hebben al een keer met Cycle for Hope meegedaan", vertelt teamlid Adriaan Donk. "De meeste doen nu voor de derde keer mee. Zelf heb ik nog meegedaan met de pioniersrit in november 2011. We hebben toen met een groep van twaalf renners rondje Nederland gefietst om te kijken of het haalbaar was om in 48 uur 1200 kilometer te fietsen. Dat de we al een paar keer meedoen met Cycle for Hope zegt ook wel iets over het evenement. Daar is de sportieve motivatie, maar ook de motivatie om door middel van deze sponsoractie geld in te zamelen voor je medemens. We hebben in de afgelopen jaren heel verschillende weersomstandigheden gehad: regen, erg harde wind en warm weer van soms meer dan dertig graden."

Eén van de teamgenoten in het team Hart voor Hoop die voor het eerst meedoet, is Niels Tukker: "Voor mij is het de eerste keer dat ik als teamcaptain meedoe. De enthousiaste verhalen van mijn broer Henk hebben mij gemotiveerd om me op te geven. Voor stichting De Hoop ben ik contactpersoon voor het hele team. Het meeste werk heb ik in het voortraject gehad. Ik heb er zin in."

"Voor de meeste wielrenners van het team Hart voor Hoop is het een combinatie van sportieve uitdaging aangaan en het doel waarvoor we geld inzamelen", vult zijn broer Henk Tukker aan. "In 48-uur trap je heel wat kilometers weg. Het is super dat stichting De Hoop er is. Ze helpen bijvoorbeeld mensen die drugsverslaafd zijn. Voor alle projecten die zij op touw zetten, is veel geld nodig. Daar mogen wij als team een bijdrage aan leveren. Mensen die vaak het ontzettend moeilijk hebben, zich aan de rand van de samenleving bevinden wordt door het werk van De Hoop weer perspectief geboden. Wie wil daar nu geen bijdrage aan leveren?"

Krijn Donk uit Papendrecht, die bijna elke winter de Weissensee op de schaats bedwingt voor het goede doel, is ook van de partij. Hij beschrijft de zwaarte van de estafette: "Het gaat dag en nacht door. Weer of geen weer. Moet je indenken dat je in een hele korte tijd veel kilometers moet maken, relatief weinig rust hebt, je elke keer moet verkassen naar een volgende tussenstop. Sommige teamgenoten gaan zelfs proberen nog extra etappes te rijden. En dat allemaal voor de cliënten van De Hoop."

Op de foto een deel van het team, met v.l.n.r. Niels Tukker (Teamcaptain); Sion Schild, Adriaan Donk, Cora Donk (begeleidster), Krijn Donk, Erik de Koning en Willem Goudriaan. Voor meer informatie of ondersteuning: www.cycleforhope.nl.