• Christian van Dommelen.
• Christian van Dommelen. Foto: Geurt Mouthaan

Bloembezorgd: vers en persoonlijk

alblasserdam • Online bloemen bestellen, dat kan sinds kort via Bloembezorgd. Met bloemen vers van de veiling en een persoonlijke manier van bezorgen wil Christian van Dommelen uit Alblasserdam het verschil maken.

Zelf een bedrijf beginnen: die droom had de jonge inwoner van het Lekdorp al jaren. Vandaar dat hij ook niet wachtte tot het afronden van zijn HBO-opleiding voordat hij in het diepe sprong. Samen met zijn compagnon Luciano Patiradj zette hij het afgelopen jaar Bloembezorgd op. "Luciano leerde ik tijdens een stage kennen; het klikte, we zijn allebei de zoon van een ondernemer en zakelijk zitten we op één lijn. Via de bloemenveiling waar hij werkte kreeg hij de kans om een goedkope partij bloemen te kopen. Die hebben we doorverkocht, vooral via familie en vrienden."

Het bleek naar meer te smaken. Met crowdfunding wisten ze het benodigde startkapitaal bij elkaar te brengen om met Bloembezorgd van start te kunnen gaan. Het uitgangspunt: bloemen direct vanaf de veiling bezorgen bij klanten. "Daardoor heb je de garantie dat ze echt supervers zijn", knikt Christian. "Onze versgarantie is met acht dagen ook een dag langer dan bij onze collega's. Daardoor blijven boeketten ook langer mooi." Zeker zo belangrijk is de persoonlijke aanpak bij de bezorging. "Het contact met degene die de bloemen in ontvangst neemt is van groot belang. Zo'n contactmoment maakt het krijgen van een boeket er nog leuker op. We bieden trouwens ook aan om het bezorgen te filmen of op de foto te zetten, zodat degene die de bloemen stuurde dat via Whatsapp meteen te zien krijgt. En met een voicerecorder kunnen we ook een bedankje opnemen en dat doorsturen."

De zakelijke markt is een belangrijke schakel voor Bloembezorgd. "Voor een bank bezorgen we bijvoorbeeld een boeket bij klanten die een hypotheek hebben afgesloten, maar we kunnen bijvoorbeeld ook wekelijks voor verse bloemen in een winkel of bij een receptie zorgen." Op de site Bloembezorgd.com kun je snel en gemakkelijk de boeketten bestellen. In regio Rotterdam & Drechtsteden worden de bestellingen voor slechts 1,95 euro bezorgd. "Buiten de regio bezorgen we in overleg ook", vult Christian aan.