Afbeelding
Foto: Richard van Hoek

Door twee zeges op Den Bommel leven de groenwitten nog

Nieuw-Lekkerland bijna veilig

nieuw-lekkerland • Op een zonovergoten Sportpark Excelsior rekende Nieuw-Lekkerland zaterdagmiddag ook in het tweede duel af met Den Bommel. Na een 2-3 zege in het heenduel leverden twee treffers van Raymon Slagboom een nieuwe overwinning op: 2-0.

In de finalewedstrijden om promotie/degradatie neemt de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch het nu in een tweeluik op tegen DBGC uit Oude-Tonge, dat Roda Boys uitschakelde.

Op de overwinning van Nieuw-Lekkerland viel niets af te dingen. Daar waren vriend en vijand het wel over eens. Sterker, dat de groenwitten niet met grotere cijfers wonnen, was het enige dat Hulsbosch zijn elftal na afloop kwalijk kon nemen. "De uitslag had veel en veel groter moeten zijn", blikte hij terug. "Het was ons strijdplan om binnen tien minuten een goal te maken. Zij zouden dan moeten komen en zo zou er ruimte voor ons ontstaan. Ga daar maar eens aan staan met die hitte."

Hoewel de Hulsbosch-elf langer dan tien minuten nodig hadden om het netje te laten bollen, startte de ploeg fel in de openingsfase. Al binnen de minuut was het Andy van Vugt die met een kopbal dicht bij de 1-0 was en niet veel later had Den Bommel-doelman Ti Jey Bins het geluk dat zijn uittrap op de benen van Raymon Slagboom weer precies in zijn handen terug stuiterde. Aan de andere kant waren het vooral Wesley en Johnno Bakker die voor het gevaar zorgden.

Laatstgenoemde noteerde het eerste wapenfeit, maar de benen van Lekkerland-goalie Edward de Groot voorkwamen erger leed. Het spelbeeld golfde op en neer en dat de rust met de brilstand werd bereikt, was eigenlijk een klein wonder te noemen. Pogingen van achtereenvolgens Jeroen Wolf, Niels Brekelmans en Van Vugt (lat) troffen net geen doel. De Groot pareerde in die tussentijd nog een knappe volley van Maurice Bruggeman.

Net na rust was de eerste de beste kans voor Nieuw-Lekkerland wel meteen raak. Wolf ontsnapte op rechts aan de aandacht van de Den Bommel-defensie en schonk Slagboom een niet te missen kans: 1-0. De gasten, vijfde geworden in de tweede klasse, moesten komen, maar konden simpelweg niet beter. Het gevolg was een kansenregen voor de thuisclub. Slagboom zag zijn poging van zestien meter net naast de goal belanden en Van Vugt had de pech dat zijn inzet wederom op het houtwerk uiteenspatte. Op het uur viel de definitieve beslissing in het voordeel van de gastheren.

Wolf was alles en iedereen wederom te slim af, waarna het voor Slagboom een koud kunstje was om zijn tweede van de middag binnen te tikken. Wat volgde was een eenrichtingsverkeer. Zowel Wolf, Van Vugt als invaller Damien Buwalda had kunnen, en eigenlijk moeten, scoren, maar de concentratie ontbrak om verder uit te lopen. Zodoende wacht voor Nieuw-Lekkerland zaterdag eerst de uitwedstrijd met DBGC; op maandag volgt het thuisduel. Een regeling waarover Hulsbosch overigens nog contact gaat opnemen met de landelijke voetbalbond: "Ik zie niet in waarom er niet twee keer op zaterdag gespeeld kan worden." De trainer zal het de eerste wedstrijd moeten stellen zonder Tim van Stek, Jort van Meerkerk en Jeroen Wolf. Het drietal is er om uiteenlopende redenen niet bij.

Leendert Kamsteeg