• Bram, Teus, Hanna en Aart (v.l.n.r.) in de timmerwerkplaats.
• Bram, Teus, Hanna en Aart (v.l.n.r.) in de timmerwerkplaats. Foto: Bert Bnns

'Er wordt goed voor ons gezorgd'

papendrecht • Enkele weken na de grote brand in de werkplaats van timmer- en onderhoudsbedrijf Van Dalen is het bedrijf tijdelijk gevestigd en aan het werk in een loods aan de Ketelweg 31 in Papendrecht en nagenoeg op schema met de werkzaamheden.

"Onze klanten waar we op dat moment bezig waren, moesten iets geduld hebben. Maar we kunnen nu weer aardig onze planning aanhouden", vertelt eigenaar Aart van Dalen. Na de eerste hectische weken na de brand, die vier weken geleden de werkplaats aan de Kraaihoek 40 in de as legde, went het snel in de nieuwe werkplaats, die beschikbaar is gesteld door aannemingsbedrijf Hooikaas.

Veel gereedschap dat verloren gegaan is, is opnieuw aangeschaft. Enkele grote machines die nodig zijn voor bijvoorbeeld het maken van kozijnen, kunnen worden geleend van het aannemingsbedrijf.

"Er wordt goed voor ons gezorgd", vertelt Aarts' vrouw Hanna van Dalen. "We hebben ook veel steun en medewerking gekregen van de gemeente. Al het meeleven en de hulp ervaren we als heel positief in deze omstandigheden."

Aart en Hanna vinden het jammer dat er bijna een maand na de brand nog geen steen of verkoold stukje hout is opgeruimd. "Wij dachten dat het bijna gelijk na de brand aangepakt zou worden, maar de schadeafhandeling gaat klaarblijkelijk over veel schijven. Er zijn regels en daar moet iedereen zich aan houden."

Zelf mogen ze er niets aan doen. "Dat vinden we vervelend voor de buren, want tijdens de warme dagen van afgelopen week, ruik je het goed dat er brand is geweest." Ze mochten wel even een kijkje nemen in de kelder onder de verbrande werkplaats. Ze troffen daar niet veel bruikbaars meer aan. De waterschade bleek enorm te zijn.

Intussen is er een tekening gemaakt van hoe de nieuwe werkplaats eruit moet komen te zien. "Dat zijn nog maar schetsen, want voordat je het helemaal gaat uitwerken, moet het wel definitief zijn dat je daar op die manier mag herbouwen."

Het nieuwe pand moet in dezelfde stijl en ongeveer in dezelfde omvang herbouwd worden. "Het moet een gezellige plek worden, zoals het was", legt Hanna uit. Aan een planning durven Aart en Hanna zich niet te wagen. Samen met hun zoon Bram en werknemer Teus Donk zijn ze gewoon aan het werk en bereiden ze zich voor op een terugkeer naar hun stek aan de Kraaihoek 40. Het bedrijf is bereikbaar via 078-6158697, 06-46353162 of info@timmerbedrijfvandalen.nl.