• Yvonne de Jonge, Tineke van Bruggen, Nellie Erkelens; Geralda Kraal, Sanne Muilwijk.
• Yvonne de Jonge, Tineke van Bruggen, Nellie Erkelens; Geralda Kraal, Sanne Muilwijk. Foto: Janny den Besten

Pinksterpad: wandelen 'van A naar Best'

nieuw-lekkerland • Op Tweede Pinksterdag organiseert Keerpunt een wandeling voor jong en oud. Deelname is gratis, opgeven onnodig. De routes voeren door het dorp en in de richting van de molens. Op rustpunten wordt koffie, thee of een versnapering verstrekt.

De zes vrouwen van werkgroep Pinksterpad zijn razend enthousiast over de georganiseerde wandeling. Een van de dames is parttime verkoopster, een ander werkt in de thuiszorg, weer een ander houdt zich vooral met het huishouden bezig. Ze hebben gemeenschappelijk dat zij allen actief zijn in het vrijwilligerswerk. Ze komen uit vijf verschillende kerken en hebben elkaar gevonden in het organiseren van dit Pinksterpad.

Twee routes

"Er zijn twee verschillende routes," vertelt Geralda Kraal. "Van vijf en twaalf kilometer. Beide zijn rolstoelvriendelijk. Na een korte uitleg kan ieder voor zichzelf of samen de route lopen. Er zijn stops bij drie kerkgebouwen, waar iets te horen, zien en/of proeven is. De korte wandeling is prima voor kinderen.

Tijdens deze route is er een vossenjacht. Ook tijdens de langere route komt men enkele vossen tegen." Anneke Bakker voegt er aan toe: "Onderweg staan er steeds borden met een foto en tekst. Het merendeel is afkomstig van de blog "God is in de stilte" van Anton Verweij. Wij noemen het Pinksterpad ook wel 'Van A naar Best'. Bekend is de kreet 'Van A naar Beter'. Wij hebben het Best genoemd, omdat we op weg zijn naar de beste toekomst."

Wat anders

"Het Pinksterpad is weer eens wat anders dan een Kerstwandeltheater of een Paastocht," merkt Tineke van Bruggen op. "Al wandelend word je stil gezet bij de natuur. Wij willen de mensen uitdagen: 'Waar komt alles vandaan?'" Sanne Muilwijk: "Al wandelend praat je makkelijker en kom je misschien opeens tot een goed gesprek." Nellie Erkelens haakt hier op in: "Via dit Pinksterpad willen we eigenlijk proberen iets van het geloof uit te dragen op onze omgeving." Yvonne de Jonge lacht: "En we hebben de mensen gelijk in beweging!"

Voorbeeld

Op Goeree Overflakkee werd al eerder een Pinksterpad georganiseerd in samenwerking met de IZB. Enkele dames hebben vorig jaar met deze wandeling meegelopen. Geralda: "Er waren daar een paar honderd mensen. We hopen dat het in Lekkerland ook gezellig druk zal zijn. Het Pinksterpad is voor iedereen!"

De start op 5 juni is om 13.00 uur in de Maranathakerk aan de Mattenbies. Parkeren toegestaan op terrein van de Aldi.

Janny den Besten