Afbeelding

1 Had je dit verwacht?

Janny den Besten uit Nieuw-Lekkerland, auteur van '1 april', is met haar boek genomineerd voor de EigenWijsPrijs17, de christelijke kinderjury.

Janny: "Ik wist dat '1 april!' in de lijst met boeken zat die meedingen naar de Eigenwijsprijs. Natuurlijk hoopte ik dat het boek genomineerd zou worden, maar ik rekende gewoon nergens op. Als je niks verwacht, kun je ook niet teleurgesteld worden."

2 Wat doet dit met je?

Janny: "Super leuk!! Waardering voor iets wat ik zo graag doe en voor '1 april!' dat ik zelf ook zo'n grappig boek vind."

3 Had je jezelf hiervoor aangemeld?

Janny: "Nee, ik had me niet aangemeld. Ik wist er eerlijk gezegd niet eens van. Totdat de directeur van mijn school mij vertelde dat de kinderen zo druk aan het lezen waren uit '1 april!' Nou, dat was al een verrassing."

4 Wanneer komt de uitslag?

Janny: "Op 16 juni komt de uitslag. Er zijn in deze leeftijdscategorie drie boeken genomineerd. Of ik teleurgesteld zou zijn als een van deze de Eigenwijsprijs krijgt? Totaal niet. Ik vind het al geweldig om tot de 3 nominaties te behoren!"

5 Waarover gaat '1 april'?

Janny: "Het is een avontuurlijk verhaal over de tweeling Jens en Jolien. Ze zitten in groep zes en beleven in de klas en in hun straat een heleboel. De serie Jens en Jolien telt behalve '1 april!' nog een deeltje, namelijk 'Kerst in de Tjalkstraat'. In augustus of september komt deel 3 uit met de titel 'Doei dierendag!' En inmiddels ben ik hard bezig aan deel 4."