Fietspad brug Noord heeft aandacht nodig

Ik was zeer verbaasd te lezen in de Klaroen 10 mei over de plannen met de brug over de Noord. Het lijkt mij erg voor de hand liggend dat er eerst wat met het fietspad moet gebeuren op deze brug. Ben vorig jaar september bijna doodgereden op dat fietspad, het is daar levensgevaarlijk!

Een scooter die mij met een flinke snelheid probeerde in te halen terwijl ik op mijn elektrische fiets daar reed, raakte mij zo hard op zij dat ik gelijk tegen de vloer ging, gelukkig net niet met mijn hoofd tegen de staalconstructie.

Wel met de ambulance naar de IC. afdeling en vier slangen in mijn lijf, klaplong en ontwrichte schouder. Het fietspad is daar veel te smal en niet berekend op het moderne verkeer en zeker niet op scooters!

Zoals ik van alle kanten hoor, zijn daar al veel ongelukken met fietsers zijn voorgekomen, snap ik niet dat men nu zulke malle dingen gaat verzinnen met die brug en wel hotelkamers ook weer boven het fietspad waardoor het daar nog onveiliger wordt, Mijn advies: Maak eerst het fietspad veel breder, zodat men elkaar daar veilig kan inhalen, voordat er ergere dingen gebeuren.

Frans van Wijk
Papendrecht