Afbeelding
Foto:

1 Wat is er op de open dag te doen?

Dierenweide Nieuw-Lekkerland viert zaterdag 13 mei het 5-jarig bestaan met een open dag. Vijf vragen aan secretaris Jan Andeweg.

Jan: "De dierenweide aan de Schoonenburgerweg is zaterdag van 11:00 tot 14:00 uur geopend. Iedereen is welkom om te komen en kennis te maken met de dieren. Het bestuur en de beheerder beantwoorden alle vragen en vertellen over de dieren. Er is voor iedereen een hapje en een drankje."

2 Welke dieren hebben jullie?

Jan: "De dwerggeiten Jip en Janneke zijn de blikvangers. Zij zijn er al sinds de start. Verder hebben we twee kippenrassen: amrocks en australorps. In de duiventil vliegen pauwstaart duiven vrij rond en in de volière houden we tropische duiven. We hopen dit jaar ook weer grote konijnen toe te voegen."

3 Wie zorgt er voor de dieren?

Jan: "Dat doet Arie de Groot, samen met zijn broer Wim. Iedere avond uit zijn werk voert Arie de dieren."

4 Zoeken jullie nieuwe vrijwilligers?

Jan: "Die zijn altijd welkom, want er is altijd wat te doen in de dierenweide. Naast het voeren van de dieren zijn er onderhoudswerkzaamheden, variërend van onkruid wieden tot de hokken beitsen.

5 Zijn nieuwe vrienden ook welkom?

Jan: "Ja. Een dierenweide kost veel geld vanwege het voer en onderhoud. De gemeente steunt ons, bedrijven sponsoren en we hebben vriendjes en vriendinnetjes. Mensen kunnen al vriend worden vanaf 5 euro per jaar. Info op www.dierenweide-nieuwlekkerland.nl."