Winkeliers beraden zich op gratis parkeren

papendrecht • De winkeliers in het centrum van Papendrecht zijn er nog niet uit. Ze hebben het invoeren van gratis parkeren in de parkeergarages in beraad.

En dat heeft alles te maken met geld. Want gratis parkeren kost hoe dan ook geld. Nu draait de gemeente Papendrecht nog op voor het tekort, terwijl er op dit moment betaald moet worden voor de twee parkeergarages onder winkelcentrum De Meent.

De ondernemers in het centrum willen graag het parkeren in de garages gratis maken, zodat meer mensen een bezoek zullen brengen aan het centrum en de omzet van de winkeliers omhoog zal gaan.

Komende donderdag buigt de gemeenteraad van Papendrecht zich over het parkeren in het centrum van het dorp. Grofweg liggen er twee voorstellen op tafel. De eerste betreft een aanpassing van het parkeertarief waardoor er een maximaal dagtarief komt van 2,40 euro. Dat is gelijk aan anderhalf uur parkeren volgens de huidige tarieven. Dat is een aanzienlijke verlaging, maar de winkeliers en pandeigenaren van winkelcentrum De Meent geven de voorkeur aan gratis parkeren.

De winkeliers en pandeigenaren hebben tot nu toe echter nog niet kunnen aangeven in hoeverre ze een bijdrage kunnen leveren aan dit plan. Zij beraden zich op dit moment over hun bijdrage en over de wijze waarop dit verder kan worden uitgewerkt.