CKC Kinderdijk wint met 19-20 van de koploper

alblasserdam • CKC Kinderdijk heeft zaterdag koploper Fiducia uit Vleuten gevloerd. Het werd na een spannende wedstrijd 19-20 voor de Alblasserdamse korfballers.

Met een lekker zonnetje maar een behoorlijke wind startte CKC Kinderdijk met dezelfde opstelling als de laatste paar wedstrijden. Er moest gewonnen worden, want daarmee kon Kinderdijk stijgen op de ranglijst van plek 3 naar 2. Een pittig vooruitzicht, aangezien de tegenstander niet voor niets bovenaan stond.

Beide ploegen scoorden in de eerste helft om en om en gingen met 10-9 rusten. De tweede helft was net zo spannend als de laatste paar minuten voor rust. CKC Kinderdijk liep elke keer een puntje voor en vier keer werd er door Fiducia daarna binnen een halve minuut weer tegen gescoord. Nadat Fiducia was uitgelopen naar een stand van 17-14 vocht Kinderdijk zich terug naar een gelijke stand. In een zinderend slot werd er 20 seconden voor tijd door middel van een prachtig afstandsschot van achter de korf gescoord door Simone Hoek. Eindstand 19-20. De volgende wedstrijd is zaterdag 13 mei. Er wordt dan gespeeld in Bodegraven tegen Vriendenschaar.