Vier turnsters Olympia naar districtsfinale

papendrecht • Maar liefst vier turnsters van Olympia Papendrecht strijden volgende week zaterdag in de districtsfinale Zuid-Holland in de 4e divisie.

Half maart wisten Anna Bakker en Vera Nederhof zich al te plaatsen voor deze finale in de categorie junior E. Zaterdag turnden ook Noa van Dijk en Daphne Jongeneel zich naar een finaleplaats in de categorie senior D. Zij turnden in Amsterdam hun plaatsingswedstrijd en eindigden beiden op het podium. Uitschieters waren de cijfers op sprong waar Daphne met een 11.30 de hoogste score haalde van het hele veld. Noa haalde daar een 11.050 voor een prima half in - half uit. Ook op balk turnden beiden netjes en beheerst wat flink bijdroeg aan het eindtotaal. Daphne Jongeneel eindigde als derde met 42.550 en Noa van Dijk als vierde met 41.850. De eerste zes turnsters plaatsten zich voor de finale volgende week.
Met hen is Olympia uitstekend vertegenwoordigd in de districtsfinale van de 4e divisie. Ook Hélène Borsje heeft nog een kansje om de finale te mogen turnen. Zij staat 1e reserve.
Zaterdag 13 mei is Olympia vertegenwoordigd op de districtsfinale in Amsterdam én op de laatste poulewedstrijden van het Rayon Turn Toernooi. Het keuze B team turnt tegen KDO Alblasserdam. Het team verplicht A komt uit tegen DVO Dordrecht en ook het combinatieteam keuze A Olympia/OKK Ridderkerk turnt tegen DVO. Van deze laatste wedstrijd zijn beide ploegen al geplaatst voor de finale van het Rayon Turn Toernooi op 3 juni.