Basketbalvereniging Flush '72 fuseert met Rowic Papendrecht

papendrecht • Na 45 jaar komt er een einde aan de Papendrechtse basketbalvereniging Flush '72. Per 1 juni fuseert de club met Rowic in Dordrecht.

De laatste jaren werd het voor de vereniging steeds moeilijker om zelfstandig te functioneren. Aan jeugdleden was geen gebrek, maar bij de senioren was de groei er al jaren uit. Gevolg: te weinig scheidsrechters, juryleden en bestuursleden. De hoge huurprijs van de sportcentrum dwong de vereniging drie jaar terug te verkassen naar de sporthal van het Willem de Zwijger college, ook dat deed geen goed. "Het woonkamereffect waren we kwijt, de sfeer was eruit. Het bloeide een beetje dood, en dan hebben mensen minder animo om hun steentje bij te dragen. We staan er financieel nog goed voor, maar we wilden het over de kop gaan van de vereniging voor zijn", zegt bestuurslid Warry Klijn.

Daarom hebben een aantal vrijwilligers in goed overleg met het bestuur de mogelijkheden onderzocht om samen te werken met een basketbalvereniging in de nabije omgeving van Papendrecht. Deze 'fusie-commissie' heeft voor de toekomst afspraken kunnen maken met basketbalvereniging Rowic in Dordrecht, een ambitieuze vereniging die streeft naar teams in de eredivisie. "Hiermee is een mooie doorstart gerealiseerd voor de basketbalsport in Papendrecht", zegt Klijn.

Concreet verandert 1 juni de naam Flush '72 in Rowic Papendrecht. De jeugd van 8 t/m 18 jaar kan onder deze naam blijven trainen en spelen in Papendrecht in de sporthal van het Willem de Zwijger college. Vanuit Rowic Dordrecht worden enkele teams (technisch) ondersteund, maar mensen met basketbalervaring die het leuk vinden om de jeugd te trainen en te coachen zijn welkom. Voor het komende seizoen heeft de vereniging sportieve activiteiten en leuke evenementen in petto.

Zowel het bestuur als de commissie zijn Rowic erkentelijk voor deze oplossing. "Hiermee is de geweldige inzet van alle vrijwilligers in de achterliggende jaren beloond en kunnen we hierop verder bouwen. Onze dank gaat ook uit naar de sponsors die het basketballen mogelijk maakten. We denken dan in de eerste plaats aan onze hoofdsponsor Van 't Hoff Autoschade in Papendrecht", zegt het bestuur.