De impressie van het kunstwerk Motel Kinderdijk, voor de brug over De Noord.
De impressie van het kunstwerk Motel Kinderdijk, voor de brug over De Noord. Foto: aangeleverd

'Technisch gezien geen probleem'

Onderzoek naar 'Hotelbrug' over Noord

alblasserdam • Kunstenaar John Kormeling presenteerde maandag zijn spectaculaire maquette van 'Motel Kinderdijk' aan de wethouders Kunst & Cultuur van de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht. John Kormeling heeft een spraakmakend kunstidee ontwikkeld voor de brug over de Noord, waarbij er zeventien hotelkamers en zelfs een feestzaaltje gerealiseerd worden langs de bogen van de brug. Stichting RiverArt Rotterdam&Drechtsteden (R&D) heeft dit idee omarmd en eind 2016 gepresenteerd aan enkele gemeenten en bedrijven in de Drechtsteden en omgeving. Inmiddels is er een maquette gemaakt van Motel Kinderdijk. John Kormeling en Han Bakker van stichting RiverArt R&D overhandigden maandagmiddag de maquette aan de wethouders van de drie betrokken gemeenten die kunst en cultuur in hun portefeuille hebben. De wethouders kregen niet alleen de maquette te zien, maar hoorden ook van deskundigen uit de staalbouw dat het niet zomaar een wild plan is, maar een haalbaar concept dat technisch gezien geen enkel probleem oplevert.

Stichting RiverArt R&D ziet het kunstwerk helemaal zitten en beschouwt het als onderdeel van het Oeverproject kunstwerken langs de Noord. Of het kunstwerk daadwerkelijk gerealiseerd kan worden, is nog niet bekend. Dit vanwege de kostbare realisatie en de monumentale status van de brug.

Daarnaast dient de brug als route voor gevaarlijke stoffen. Daar moet een oplossing voor gevonden worden, want het zal niet gemakkelijk zijn om een hotel op die locatie te laten voldoen aan de strenge veiligheidseisen die daarmee gepaard gaan.

Belangstellenden om daar een nachtje door te brengen, moeten sowieso nog even geduld hebben, want er moet nog veel overleg plaatsvinden met betrokken instanties. De brug is eigendom van Rijkswaterstaat.